Може ли някой да ми помогне с Овърклок на видео карта Nvidia 7600 GS 128/128 DDR3 PCI-E.
Предварително благодаря!
Преглед за печат
Може ли някой да ми помогне с Овърклок на видео карта Nvidia 7600 GS 128/128 DDR3 PCI-E.
Предварително благодаря!
Как да помогнем? Да веем с палмово листо на радиаторите ли :)
Шегичка :) Изтегли си Riva Tuner, следи температурите, качвай постепенно скоростта на паметта, като забие, връщаш 10MHz. Същото правиш после със скоростта на процесора. Тестваш няколко часа. Следиш градусите. Ако всичко е ок - супер :) Ако имаш някакви конкретни затруднения, казвай да помагаме.
salisbg, ако си разбрал каквото ти е казал ско - ок. ако не си - тогава ще ти опишем стъпка по стъпка
казвай сега да запретваме ли ръкави :)
Сега ще пробвам.Дано да стане... :)
Ами ще може ли да ми се каже стъпка, по-стъпка :yikes
1. теглиш това: http://fearme.hit.bg/razni/NVidiaOverclock.reg
2. стартираш го
3. в десен click на desktop -> пропертиес -> settings -> advanced -> geforce 7600 gs се е появил нов ред: clock frequency settings
4. цъкваш на manual overclocking
5. при положение, че паметта ти е DDR3 спокойно местиш плъзгача на паметта на 1.55 и натискаш test changes. тези 1.55 (или с други думи 1550MHz) би трябвало да не са никакъв проблем. ако мине теста вдигаш на 1.60. ако мине и него, започваш по-внимателно през 0.01, т.е. 1.61... 1.62... 1.63 и т.н. до момента, в който компа ти забие. на 0.2 - 0.3 надолу би трябвало да ти е стабилната ежедневна честота
6. с ядрото нещата стоят по същия начин, с тази разлика, че при него нямаш "гарантиран" потенциал, както е с DDR3 паметта. затова него го тестваш прогресивно през 20MHz нагоре, докато пак забие. 10-ина MHz надолу от честотата на забиване ти е безопасната
7. вдигаш поотделно изтестваните по-горни честоти едновременно и пак тестваш. ако "test changes" ги пусне заедно - готов си. ако не - сваляш по малко първо от едното, после от другото, за да разбереш къде ти е било слабото място в едновременния о/с на двете неща.
8. след като test changes те е пуснало, остава да завъртиш и няколко 3Д марка за по-сериозно натоварване. ако те минат без забиване и/или артефакти (дефекти по картината) тогава си готов. ако не минат - пак намаляваш ту едното, ту другото, за да постигнеш пълна стабилност
честито