Някой може ли да ми обясни как да овърклокна Duron 600 със системна шина която работи на 100 и 133Mhz
Някой може ли да ми обясни как да овърклокна Duron 600 със системна шина която работи на 100 и 133Mhz
ако няма междинни стойности вдигаш тока на процесора и сменяш шината на 133... принципно не би трябвало да имаш проблеми, но да не забравяме, че компонентите вече са стари и може и да не издържат
и нещо важно - трябва да знаеш със сигурност къде ти е джъмпера за нулиране на bios-a
знам къде е джумпъра за нулиране на биоса ама още един проблем РАМ паметта работа на 100Mhz
рама е синхронна със шината
проблема е че много малко дурони ходят от раз на 133 шина.
трябва да си поиграеш с моливче и множители - макар че Athlone 1700+ Може да се намери за по 20-а лева
и там ще се усети производителноста
Аз не бих рискувал да оверклоквам процесор на АМД , послушай Mr.TECHNO
звучи добре.Само разправиите и нервите струват доста повече повече от 20 лв и накрая ефект почти невидим.
би трябвало да се конкретизира "този процесор ( на amd )", защото иначе си в грешка - amd или intel, всеки процесор може да се клокне, без да има опасност да го изгориш, да се разделиш със жената или да падне луната върху земятаПървоначално публикувано от Tonto
Не искам да споря с теб , защото си администратор тук. Продавал съм компютри в продължение на 12 години точно по времето когато излязоха Duron , и не съм видял нищо хубаво от овърклок на същите , а и това е мое мнение и не ангажирам никой с него. Моето мнение е , че греят повече , и ако вентилатора забави оборотите по някаква причина процесорът е до там. При такива проблеми съм виждал как изпушват поне 20 различни процесора на АМД и нито един на Интел.За това си дадох мнението.
статусът ми на администратор тук не ме миропомазва с безпогрешност или липса на обективност.
аз пък се занимавам с компютри от 20 години вече (йееее, юбилей правя ) и смея да твърдя, че имам все пак някакви наблюдения върху всичко 'де що смее да се нарече РС (без тези с перфокартите . и през мен са минали duron-и бол, като съм ги о/с къде за спорта, къде за ползване 24/7. 600@900, 800@1050, 700@900, .... все е имало полза. а за греенето можем да говорим доста.... не съм напълно съгласен, че не съществува intel процесор, който да не прегрява
@FearMe - човека си го каза праилно. А това да продаваш и това да се занимаваш има голяма разлика.
НЕ случайно като излязоха дуроните, атлоните ии плаоминотата- ги кръстиха - Дурон , атлон - Кутлон!
Интел имат един по-топъл процесор с име Prescot Прекръстен PresHot.
Никой не оспорва уменията ти и постиженията ти - но не давай акъл на всеки новобраннец как да си опуши компа.
А-а-а, очевидно не съм клоквал както трябва. Как от сума ти процесори на АМД, вярно от по-новите Дурони, Тороубред А и В, Тортън, А64 с.754, А64 с.939, Х2 АМ2 нито пък един не прегряваше и не изпуши. Очевидно съм слаб клокер. Особено последните няколко пък чинно си седяха до 50-на градуса и по-малко при лоуд и клок. Първите модели Дурон и Атлон бяха наистина печки. Някои Бартони също бяха топли. Но това са музейни екземпляри и наистина може да изпушат. Но и загубата няма да е голяма.
Е, сега клоквам Интели - първо 2160, сега 8200 и виждам и до 70-80 градуса на ядрата, вярно след доста голям клок.
Мога да обобщя, че от последните 1-2г. е доста по-трудно да накараш процесор да изпуши, защото се задейства защитата, която бе доста подобрена. Трябва да пускаш някакви нечовешки напрежения.
/offtopic
аууу, извинявам се на всички продавачи. явно заставането зад бюрото и факта на продаване автоматично заменя липсата на знания, каквато съм наблюдавал в 90% от продавачите.
ама нали се сещаш защо е така? защото продавачите се назначават от работодатели, които плащат пари и искат да плащат МАЛКО пари. а за малко пари получаваш хора с посредствени знания. хайде да не си отварям устата за конкретни фирми, че ще стане "реклама"... как нямало разлика между mx400 и ti4200, как amd-тата не се о/с и как не знаят на колко инча CRT е равен един 19" LCD.....
Сега за едно Дуронче 600 няма нужда да се стига до конфронтации....