Резултати от 1 до 12 от общо 12

Overclock na Duron 600

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Overclock na Duron 600

Някой може ли да ми обясни как да овърклокна Duron 600 със системна шина която работи на 100 и 133Mhz

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: Overclock na Duron 600

ако няма междинни стойности вдигаш тока на процесора и сменяш шината на 133... принципно не би трябвало да имаш проблеми, но да не забравяме, че компонентите вече са стари и може и да не издържат

и нещо важно - трябва да знаеш със сигурност къде ти е джъмпера за нулиране на bios-a

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

знам къде е джумпъра за нулиране на биоса ама още един проблем РАМ паметта работа на 100Mhz

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

рама е синхронна със шината
    проблема е че много малко дурони ходят от раз на 133 шина.
    трябва да си поиграеш с моливче и множители - макар че Athlone 1700+ Може да се намери за по 20-а лева
    и там ще се усети производителноста

6. Тук е от
    Aug 2006

Аз не бих рискувал да оверклоквам процесор на АМД , послушай Mr.TECHNO
    звучи добре.Само разправиите и нервите струват доста повече повече от 20 лв и накрая ефект почти невидим.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Tonto
    Аз не бих рискувал да оверклоквам процесор на АМД...
    би трябвало да се конкретизира "този процесор ( на amd )", защото иначе си в грешка - amd или intel, всеки процесор може да се клокне, без да има опасност да го изгориш, да се разделиш със жената или да падне луната върху земята

8.  

9. Тук е от
    Aug 2006

Не искам да споря с теб , защото си администратор тук. Продавал съм компютри в продължение на 12 години точно по времето когато излязоха Duron , и не съм видял нищо хубаво от овърклок на същите , а и това е мое мнение и не ангажирам никой с него. Моето мнение е , че греят повече , и ако вентилатора забави оборотите по някаква причина процесорът е до там. При такива проблеми съм виждал как изпушват поне 20 различни процесора на АМД и нито един на Интел.За това си дадох мнението.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

статусът ми на администратор тук не ме миропомазва с безпогрешност или липса на обективност.

аз пък се занимавам с компютри от 20 години вече (йееее, юбилей правя ) и смея да твърдя, че имам все пак някакви наблюдения върху всичко 'де що смее да се нарече РС (без тези с перфокартите . и през мен са минали duron-и бол, като съм ги о/с къде за спорта, къде за ползване 24/7. 600@900, 800@1050, 700@900, .... все е имало полза. а за греенето можем да говорим доста.... не съм напълно съгласен, че не съществува intel процесор, който да не прегрява

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@FearMe - човека си го каза праилно. А това да продаваш и това да се занимаваш има голяма разлика.
    НЕ случайно като излязоха дуроните, атлоните ии плаоминотата- ги кръстиха - Дурон , атлон - Кутлон!
    Интел имат един по-топъл процесор с име Prescot Прекръстен PresHot.
    Никой не оспорва уменията ти и постиженията ти - но не давай акъл на всеки новобраннец как да си опуши компа.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

А-а-а, очевидно не съм клоквал както трябва. Как от сума ти процесори на АМД, вярно от по-новите Дурони, Тороубред А и В, Тортън, А64 с.754, А64 с.939, Х2 АМ2 нито пък един не прегряваше и не изпуши. Очевидно съм слаб клокер. Особено последните няколко пък чинно си седяха до 50-на градуса и по-малко при лоуд и клок. Първите модели Дурон и Атлон бяха наистина печки. Някои Бартони също бяха топли. Но това са музейни екземпляри и наистина може да изпушат. Но и загубата няма да е голяма.
    Е, сега клоквам Интели - първо 2160, сега 8200 и виждам и до 70-80 градуса на ядрата, вярно след доста голям клок.
    Мога да обобщя, че от последните 1-2г. е доста по-трудно да накараш процесор да изпуши, защото се задейства защитата, която бе доста подобрена. Трябва да пускаш някакви нечовешки напрежения.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

/offtopic

аууу, извинявам се на всички продавачи. явно заставането зад бюрото и факта на продаване автоматично заменя липсата на знания, каквато съм наблюдавал в 90% от продавачите.

ама нали се сещаш защо е така? защото продавачите се назначават от работодатели, които плащат пари и искат да плащат МАЛКО пари. а за малко пари получаваш хора с посредствени знания. хайде да не си отварям устата за конкретни фирми, че ще стане "реклама"... как нямало разлика между mx400 и ti4200, как amd-тата не се о/с и как не знаят на колко инча CRT е равен един 19" LCD.....

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Сега за едно Дуронче 600 няма нужда да се стига до конфронтации....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. overclock p4 2.4
    От mamuta във форум Овърклок
    Отговори: 3
    Последно: 25-05-04, 00:43
  2. overclock Duron 750Mhz
    От get във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 3
    Последно: 23-03-04, 10:55
  3. Overclock Duron 950/ECS K7VTA3
    От mmaks във форум Овърклок
    Отговори: 2
    Последно: 24-11-03, 15:43
  4. Duron 1200 Mhz Overclock
    От CreatoR във форум Овърклок
    Отговори: 34
    Последно: 20-09-02, 02:13
  5. k6-2 overclock
    От y0y0 във форум Овърклок
    Отговори: 36
    Последно: 27-11-01, 00:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе