Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 43

1.8A Overclock

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2002

1.8A Overclock

Znachi kupih si naskoro 1.8A Boxed, ASUS p4s8x, 2x256MB DDR400 Kingmax. Kutiqta mi e novata big (9011) na codegen. Ta processora na 1.8 ne kachva poveche ot 38 na full-load, a na 2.4 - ne poveche ot 40.

Znachi problema e tuk: Ne iska da vurvi na poveche ot 2.5... na 2.6 startira, no ne zarejda windows, na 2.8 suvsem otkazva. Znachi iskam da popitam kakvi sa optimalnite Ram vrmena (sega sa na "By SPD") - neshto ot roda na 2.5-3-3-7 (za purvite ne sum siguren, no sedmicata ia zapomnih, poneje me ozadachavashe. V momenta CPU-to si vurvi adski stabilno (e ne!) na 135Mhz fsb. Na Epox 4BDA2+ puk izobshto ne iska da kachi nad 133 fsb, da ne govorim che zabiva na intervali ot po 10-15 min, bez znachenie ot vurshenata rabotata...

Ta iskam da popitam, kakvo burkam, za da ne moga da kacha procesora stabilno na 2.6... ? Dali sa ram vremenata ili che triabva da se vdigne voltaja ? ( zahranvaneto e 350W)... molia za suvet.

P.S.

Ram-ta ne iska da raboti na 200MHz, dori ako procesora si e na 1.8. (tova pri By SPD na ram vremenata).

P.S.S.

Ima vuzmojnost za rabota v sinhronen, a-sinhronen i performance rejim (poslednoto mai vsichki se seshtame kakvo pravi na gorkichkite PCI slotove i AG Porta.. V momenta procesora si bachka na 2.4GHz pri a-sinhronen rejim na rabota, no niama niakakvi problemi i pri ostanalite rejimi...

blagodaria na otgovorilite predvaritelno :-PPP

2.  

3. Тук е от
    Sep 2002

1.8A Overclock

4. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

1.8A Overclock

Еееее, приятел, карай я по-полека, кви 2.6-2.7, че и 2.8, това да не е мандра, радвай се, че си стабилен на 2.4, че има и по-лоши случаи.... Не казваш нищо за волтажа на процесора. С 2 парчета рам е МНОГО трудно да дигнеш 200Мхц, ти не гледай, че рама е ддр400, дъното нали е сертифицирано на ддр333. Да не говорим, че се басирам, че тоя процесор ще дигне повече на 4бда, отколкото на сис-а, сичко зависи от волтажа.... Освен това тия температури нещо ме съмняват дето ги споменаваш, най-вероятно датчиците не са наред, при пълно натоварване клокната п4-ка по-малко от 55 градуса не дига, и то при добро охлаждане, с интелския кулер (който е доста добър) даже повече, и то защото просто не дига обороти на вентилатора. Та така....

<font size=1>P4 1.6@2.59 (16x162), EpoX 4G4A+, Kingmax DDR300@405, Gigabyte GF2 GTS Pro, IBM 30GB, Sony 200GST 17", Logitech MouseMan Dual Optical</font id=size1>

5. Тук е от
    Sep 2002

1.8A Overclock

Emi kaji s kakvo iskash da natovaria processora i za kolko vreme i shte ti izpratq screenove kokloto iskash ot various programi (PC Probe na ASUS, MBM...). Ako ne si vidial, sum napisal 1.8A Boxed, koeto znachi che e s intelski cooler... kutiqta ima 2 case ventilatora otzad i edin otgore... obshto vzeto durji hladno.

Datchika ne viarvam da ne e nared chestno kazano.

Emi shtom kazvash, che vishcko zavisi ot voltaja, iavno e taka. Samo deto ne razbiram mnogo mnogo i tam ne pipam (vednuj go kachih samo na 1.55 ama niamashe rezultat). Ta ako niakoi moje da mi obiasni tuk...

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

1.8A Overclock

Във интерес на истината греенето на CPU-to се дължи само на напрежението:тоя факт съм го наблюдавал още от П233..малко е странен наистина но е факт:пример:

XP1400@1660,P4 1.8@2.4-тия двата са най-пресни примери:ако работят на споменатите честоти,при def.напрежение,температурата им не се вдика:но ако ги пусна на default честотите им(1400 и 1800),но на 1.8В примерно греят доста.

Така че е нормално 2.4 да бачка на 40,ако У е на default

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

1.8A Overclock

<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

Emi shtom kazvash, che vishcko zavisi ot voltaja, iavno e taka. Samo deto ne razbiram mnogo mnogo i tam ne pipam (vednuj go kachih samo na 1.55 ama niamashe rezultat). Ta ako niakoi moje da mi obiasni tuk...

<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

Това, че бачка на 2.4G@Default Vcore е добре, но за повече може да се наложи повишаване до 1.7V дори.... но при положение, че неможеш да пипаш множителя ще трябва да проверяваш и дали самото дъно и памет издържат съответната FSB, която ти трябва за 2.5/2.6 или 2.8GHz.... самия процесор може да е способен, но ако паметта или дъното те спъват си обречен на неуспех...

А за температурата - винаги може да съществува някакъв проблем с датчиците и реализацията на температурното отчитане на това дъно и затова да ти показва ниски температури... въпреки че ако си на 2.4GHz@1.5V не мисля, че 40С са нереални.

Mollov @MicMouse HW Team

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

1.8A Overclock

Така, и аз съм си зел боксед, ама познай дали съм още с интелския :-)))) Програмата се казва Prime95, пускаш я, изкарваш Dashboard на MBM, и гледаш да мине към половин час :-))) Шот можеш да постнеш на минати примерно 30 теста... Ако наистина си на 1.55в - супер, спокойно можеш да дигаш до 1.7, аз съм на 1.725. Верно, че това са реални ~1.67в, но това си зависи от дъното вече....

<font size=1>P4 1.6@2.59 (16x162), EpoX 4G4A+, Kingmax DDR300@405, Gigabyte GF2 GTS Pro, IBM 30GB, Sony 200GST 17", Logitech MouseMan Dual Optical</font id=size1>

Edited by - -CTPAX- на 10/09/2002 22:57:51

10. Тук е от
    Sep 2002

1.8A Overclock

Ne be, na default sum (1.5).

Eto screenshoti (3 na broi, da ne kajete che neshto sum mentil

MBM-a ne otchitashe nishto (samo skorostta na procesora), zastova pusnah PC Probe. Prime-a e vurvial okolo 40 minuti (pusnah go bez 20 i go spriah v i 20). Ne znam dali pravilno sum go slojil, no pusnah na Torture Test (drugo ne vidiah

11. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

1.8A Overclock

Абе шотовете изглеждат напълно достоверно, ама температура от 42 градуса ми се струва невероятна, честно да си кажа... А и това Асус ПС пробе не ми вдъхва доверие. МБМ изисква настройки, за да покаже нещо.... Всъщност температурата може да се види и в Сандрата на Motherboard Info. А като пипаш радиатора студен ли е или топъл....

12. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002

1.8A Overclock

<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

Във интерес на истината греенето на CPU-to се дължи само на напрежението:тоя факт съм го наблюдавал още от П233..малко е странен наистина но е факт:пример:

XP1400@1660,P4 1.8@2.4-тия двата са най-пресни примери:ако работят на споменатите честоти,при def.напрежение,температурата им не се вдика:но ако ги пусна на default честотите им(1400 и 1800),но на 1.8В примерно греят доста.

Така че е нормално 2.4 да бачка на 40,ако У е на default

<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

Не е вярно, в процесорите се използват CMOS транзистори, които се превключват в 0 и 1. По време на превключването те се "отпушват" и съответно консумацията се повишава. Колкото повече превключвания прави (с увеличаване на честотата), толкова повече се увеличава и консумацията. За напрежението е ясно.

13. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002

1.8A Overclock

Първо боксерски ли е процесора или ОЕМ? Второ без да му дига напрежението може да забрави за 2,6. А на сисовете повече от 140 никой мой познат не е успял да качи при стабилна работа в Prime95. Темпът на моя стига 58 градуса при Full Load с сток кулера на Интел.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2002

1.8A Overclock

Za T - Emi cheti de - dva pati napisah che e boxed. Kutiqta vadi mnogo dobro dopulnitelno ohlajdane.

Za CTPAX - emi kato go pipam dokato e pusnat prime-a se chuvstva, che e topul, no v niakakuv sluchai ne e neponosimo, t.e. mojesh da si sedish s prusta slojen tam kolkoto si iskash. Inache kogato niama pusnata rabota da se vurshi, izobshto ne namiram priznaci da e topul radiatora... sega shte se opitam da konfiguriram i MBM

Paz za T - kakva ti e sistemata purvo ? I vtoro az sum vijdal s ochite si 1.6A na 2.4 na SiS645DX, za temperatura nishto ne kazvam, poneje ne sum vidial, no mislia che za stabilnost niama problemi, sled kato sme igrali ciala nosht Serious Sam 2 na split screen... ne vqrvam igrata da ne natovarva i processora.

16. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

1.8A Overclock

Според мен Сис-а има резил и твърдо не отчита датчика в процесора, ами най-вероятно някакъв датчик на дъното близо до процесора. Другият вариант е пспробето да прави някаква безумна корекция надолу, бях чувал, че коригира нагоре, ама надолу.... От друга страна като гледам, оборотите на перката са ти ниски, значи и температурата е ниска, ама чак пък толкоз.....

А колкото до клокването, първо разбери до коя честота ти е стабилен процесора, като рама го сложиш 1:1 с шината. Както казах няма проблем да дигаш дори и до 1.75 и нагоре волтажа, но с тая съмнителна температура не знам....

Най-добре се тества като пуснеш едновременно Приме95 и 3дмарк2001 за примерно половин един час :-))

17. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002

1.8A Overclock

Za T - Emi cheti de - dva pati napisah che e boxed. Kutiqta vadi mnogo dobro dopulnitelno ohlajdane.

Za CTPAX - emi kato go pipam dokato e pusnat prime-a se chuvstva, che e topul, no v niakakuv sluchai ne e neponosimo, t.e. mojesh da si sedish s prusta slojen tam kolkoto si iskash. Inache kogato niama pusnata rabota da se vurshi, izobshto ne namiram priznaci da e topul radiatora... sega shte se opitam da konfiguriram i MBM

Paz za T - kakva ti e sistemata purvo ? I vtoro az sum vijdal s ochite si 1.6A na 2.4 na SiS645DX, za temperatura nishto ne kazvam, poneje ne sum vidial, no mislia che za stabilnost niama problemi, sled kato sme igrali ciala nosht Serious Sam 2 na split screen... ne vqrvam igrata da ne natovarva i processora.

Да бе, не прочетох, съжалявам но върша и друга работа.... Боксът пише навсякъде, че е по-добър за клок. Не поясних за какви сисове става дума, що то не всички са еднакви - Sis645. Не съм видял още как е 645DX щото всички се хвърлиха на 845Е.

Системата ми е Iwill P4D, P41,6A@2,656 (1,7v) + 768 KingstonDDR333. Паметта е в асинхронен режим, а ЦПУ-то греши рядко на Prime95, но може да се каже, че работи стабилно. Чипсетът е 845D, но Iwill са добри за @. По принцип и аз го връщам на 2240 като имам сериозна работа. АГП и Пси не ми правят проблеми. Кулерът е Интелския, боксовски, но кутията се сещаш, че е с хоризонтално захранване и допълнителен вентилатор, който вкарва въздух в нея.

18. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

1.8A Overclock

2.656 си е 166 шина, а паметта на колко е?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. overclock p4 2.4
    От mamuta във форум Овърклок
    Отговори: 3
    Последно: 25-05-04, 00:43
  2. Overclock na ....
    От Zetle във форум Овърклок
    Отговори: 6
    Последно: 12-01-03, 23:02
  3. Kak da overclock-na RAM ???
    От pavkata във форум Овърклок
    Отговори: 14
    Последно: 13-06-02, 21:13
  4. Overclock
    От HELP_MAN във форум Овърклок
    Отговори: 6
    Последно: 16-04-02, 15:14
  5. k6-2 overclock
    От y0y0 във форум Овърклок
    Отговори: 36
    Последно: 27-11-01, 00:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе