Овърклок на Thunderbird??
Здравейте,
Не съм правил досега овърклок и искам малко помощ по въпроса заслужава ли си от гледна точка производителност и какви проблеми може да има. А системата ми е следната: ASUS A7V266, AMD Thunderbird 1 GHz, 384 MB DDR 266 MHz RAM, w2k.
Флашнал съм последния BIOS на платката, и съм опитал да овърклокна само софтуерно от него - не става. Предполагам има някаква тънкост да се пипне нещо по платката...
10x
Зависи с какво означение ти е процесора . Може и да стигнеш 50% овърклок , но може да стигнеш и доста по-малко . За да овърклокнеш трябва да отключиш коефициента на процесора и така вместо на 7.5х133, да го пуснеш на 10х133 или 11х133 (трябва да ти е много добър процесора ) . Ако не знаеш как да го отключиш питай пак . Все пак я кажи този процесор да не е от дървените дето са на 100Мхз шина дефалтно ?
Hi Pavlin,
В момента процесорът работи на 7.5 х 133 MHz. Какво трябва да се отпуши на дънната платка, за да мога от BIOS-а да опитам овърклок? Вентилаторът му между другото е от най-евтините и процесорът поддържа темп. около 65-70 градуса - предполагам трябва да се смени, ако е само от това...
Не знам какво имаш предвид под "означение на процесора". Как да го проверя?
Bye
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Pavlin
За да овърклокнеш трябва да отключиш коефициента на процесора <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
E такова чудо няма, недей само да объркваш човека...
gepas, Pavlin говореше за множителя на процесора, а що се отнася до означението - него трябва да го погледнеш като махнеш cooler-а ( в неработещо състояние, разбира се [;)] ) и погледнеш какво пише на самото ядро отгоре..... погледни го, препиши всичко, дай го тук да го видим и ще ти кажа какво и колко....
Но най-малкото трябва да си смениш cooler-а - 70С при нормални честоти е МНОГО!
Ето какво пише на плочката върху процесора, дано да ви говори нещо :)
AMD Athlon
A1000AMT3C
ASHHA0127VPGW
95315360206
1999 AMD
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by gepas
Ето какво пише на плочката върху процесора, дано да ви говори нещо :)
AMD Athlon
A1000AMT3C
ASHHA0127VPGW
95315360206
1999 AMD
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ами ще те разочаровам....... това са от последните бройки, които бяха произведени и са куци, много куци...... стига преко сили около 1200MHz, и то вероятно с допълнително напрежение....
Овърклокърските степинги са AVIA, AXIA, AYHJA, AXIAR, AYHJAR
Как така куц... Освен че не може да се овърклоква има ли друг кусур [:-indifferent] - да не би защото е калпав да вдига такава температура ?!?!
Ако се отърва от този процесор на тази дънна платка има ли смисъл от едно Palomino, примерно...
10x
Gepas
Под куц имам в предвид, че неще да се клоква..... нищо друго..... няма никакви други кусури.
На това дъно има смисъл от Palomino - по-бързо е, по-"студено", има SSE....
Abe Mollov, da pitam, na moia pishe ei tva:
AMD Athlon
A1000AMT3C
ASHHA 0139CPAW
97535460038
1999 AMD
tva sashtia kato negovia li e i do kolko moje da stigne eventualno ako se otkliu4i
i dori i da e samo do 1200, kak stava toia nomer?
същата работа
свързваш L1 мостчетата така: |||||
и си готов
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by pavkata
Abe Mollov, da pitam, na moia pishe ei tva:
AMD Athlon
A1000AMT3C
ASHHA 0139CPAW
97535460038
1999 AMD
tva sashtia kato negovia li e i do kolko moje da stigne eventualno ako se otkliu4i
i dori i da e samo do 1200, kak stava toia nomer?
ASHHA са от най-последните куци партиди, дето са правени от AMD.... повече от 1.2G едва ли ще видиш... и то с яко Vcore....
Като го отключиш си го пробвай на колкото можеш МАХ FSB и подходящ множител за достигане на ~1200MHz.... но тестове си му е майката, така немога да ти кажа реално колко точно ще даде...
ok,no kak da go otkli4a 4e ne sam vaob6te zapoznat?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by pavkata
ok,no kak da go otkli4a 4e ne sam vaob6te zapoznat?
Ами всичките L1 трябва да са I I I I, а в момента са : : : :
nqkoi nqkyde publikuva li informaciq za processorni stepping-i (pod nqkyde imam predvid url razbira se) ? i duron 750 AKCA dobyr li e za oc ?
Ami na hardwarebg imashe edna statia pisana tochno ot Mollov ta idi tam i vig kakvo e pisal.