-
Problem O/C - WinXP
Здравейте , имам следния Проблем
когато си пусна
Celerona на 100Mz Fsb = 550Mz
Maшината ми се държи перфекно не забива на тестовете , Всички игри които играя са без Проблем
под(Win-98/Me)
но ако искам да пусна най прословутия и хвален Win XP става следното ....
когато стигна до избора на операционна система
избирам Win XP и след 5-10 сек Излиза син екран и пише че има Хардуерна грешка и не иска да зареди
има ли някакво решение ?????
системата ми е :
Celeron 366
MB ZX86
256 PC 133
GeForce2Ti 260/400
Hdd Ibm 30GB
Ще съм благодарен ако ми помогнете да си подкарам ХП то при 100 ФСБ
-
Problem O/C - WinXP
Ако смениш дъното с подходящото за подобен OC-инг, няма да имаш тези проблеми.
Това че машината ти успява да зареди Windows 98 и е привидно стабилна за съжаление не означава нищо.
Като съвет можеш да приемеш идеята за повишаване на Vcore на процесора и подмяната на повечето елетролитни кондензатори около процесора с такива, които са с по-голям капацитет.
-
Problem O/C - WinXP
мдддааа тва със смяната на дъното ми е ясно ама $$$$$$ няма ......
" идеята за повишаване на Vcore на процесора и подмяната на повечето елетролитни кондензатори около процесора с такива, които са с по-голям капацитет."
за тва май ми трябва малко повече опит ако има кой да ми обясни ще съм доволен
-
Problem O/C - WinXP
Съдейки по модела на дънната платка е производство на Acorp, т.е не са ти поставили електролити с голям капацитет.
Такива можеш да си набавиш от някоя комп. фирма като си свалиш от някоя гръмнала дънна платка (1500uF или по-голями).
Хващаш поялника (по възможност заземен Weller) и за 10 мин. си ги сменил всичките.
После от сайта на Intel се сваляш документацията на твоя процесор от таблицата с VID пиновете/контактите се ориентираш какво повече трябва да направиш.
Ако ли пък не си наясно за последното просто питай пак, като преди това кажеш типа на опаковката на твоя процесор (Slot/Socket).
-
Problem O/C - WinXP
Az zashto imam niakakvo cuvstvo che moge i da e ot hardove...Na 100FSB kolko e PCI-a shoto az ot visok PCI 2 puti tria cial particion s win i na novo...
-
Problem O/C - WinXP
Е че 100MHz FSB не е ли стандартна честота? Би трябвало pci=33MHZ и AGP=66MHz, не е ли така?
(Поне при мен е така...)
-
Problem O/C - WinXP
Az imam edin Cel400 i edno duno acorp ama ne mu pomna tochno chipset-a...pak beshe niakakuv takuv ta pri nego kato vdigna na 80fsb i PCI-a stava 41MHz i niama delitel...