боксовия вентилатор много не го бива и имам намерение да го сменям с нещо по-безшумно до стотина лева и най-вече за овърклок /и сега го правя доколкото позволява бокса/.
процесора е i7 -930 а дъното rampage II gene.
боксовия вентилатор много не го бива и имам намерение да го сменям с нещо по-безшумно до стотина лева и най-вече за овърклок /и сега го правя доколкото позволява бокса/.
процесора е i7 -930 а дъното rampage II gene.
Съветвам те да не овърклокваш с боксовия охладител - направен е за сток честоти и дори там този на 1366 се представя доста зле.
Arctic Freezer 13 Pro - добър вариант, ако някъде все още има останали бройки.
с отворен капак ли трябва да е компа или да махна трабата която отвежда въздуха от процесора?
тръбата я махай така или иначе (тя е за въздуха КЪМ процесора, ако си мисля за същата). и си премери височината от капачката на чипа до капака на кутията, че моя CM hyper tx3 едвам се побра в стандартна atx кутия с тия 14 см... да не караш после кабриолет
да тази тръба е . Благодаря за съветите.
за момента проблема реших донякъде, като кутията е отвънка/сега времето е студено /а клавиатура мишка и монитор е отътре в стаята на топло. Този компютър е само за изчисляване на видео и затова няма никаква периферия и нищо друго закачено към него. След нова година ще взема нов кулер, защото до нова година е лудница по компютърните фирми.
абе той добре е на вън, ама ти, за влагата помисли ли?
Щото, ако ще навън да е -70° в момента, това не променя влажността във въздуха, даже бих казал има обратен ефект.
ти сериозно ли ще го държиш отвън ?
Това къде на балкон/тераса ?
Мисли и за другите фактори - дъжд,сняг, вятър, слънцето като го напича
хич не се занимавай с тези неща
ориентирай се в хубаво охлаждане, каквото и да е то и разгледай въздуха как се върти в кутията
ако искаш дай една снимка на кутията да я видим отвътре
по-скоро втори вент. да отвежда въздух разни такива ама на балкона да стои кутията....
на балкон е и все още не е ръждясал. Като завали ще го прибера. След новата година ще купя новия кулер и междудругото мисля да взема и охладители за рампамета/имат си радиаторчета но явно не стига/ и също за хардовете които в момента ми са 4бр. Дъното позволява тотален оверклок стига да е добре охладен компа.
С водно охлаждане опция ли е при теб?
Каня се да си сменям Фенома за I7 и доста добри неща чета за водните блокове на Corsair.
Коментар на колега с опит, само ще ни е от полза.
много добър е процесора стига програмите да са с акъла си написани за 64 битовия уиндос. Видеото мачка безапелационно.
raziel66 и водно охлаждане бих сложил, но работя с компютърна фирма дето "майсторите" по хардуера им все още се учат и текучеството им е постоянно. Та този комп събирах миналата година март-април някъде и струваше тогава почти двойно. Триканалната памет поръчах 6 гб с хубави тайминги . и когато взех компа показва че е с 4 и ониа ме убеждават че така е и при 64 уиндос. / иначе нали съм техен човек няма пломби и аз мога да бараникам както си искам, щото е събиран като отделни части а не като конфигурация и гаранцията е различна за определена част/ и...
и после се оказа че рама е сложен на белите слотове а не на сините. Смених местата и всичко си дойде на место. Другия проблем дето два три пъти ми спря райда /райд 0 за бързодействие/ но и на това му намерих цаката. Другия комп дето ще съберам ще е с твърд диск на операционната система.
Можеш да погледнеш обявата ми - https://forum.setcombg.com/index.php/topic,54768.0.html
С Hyper 212+ хладих първо I5-750 s.1156 на 4GHz, а после I5-2500K s.1155 на 4.5GHz. Смених го просто, защото ми направиха подарък Hyper 212 EVO. Мисля, че с изключение на по-екстремален клок ще се справи в определени граници. А съотношението му цена-възможности, дори и като нов е отлично, а за исканата от мен цена още повече. Вече за по-екстремен клок отиваш на охладител за минимум 85лв. и много по-нагоре.
Prolimatech Armageddon
Noctua NH-D14
Аз ползвам номер 2 от предложените - не е удачен. На неклокнат i5 се задъхва.
Arctic Cooling Freezer 7 Pro PWM
по-добре да е някой с по-сериозен радиатор.
За Mugen 2 мога да кажа само суперлативи. Наскоро го скожих на 95W AthlonX2 7750 клокнат на 3.4GHz, надлежно намазан с Arctic Silver 5. Дъното е M4A785D-M Pro. За проба го обдухвах с Arctic Cooling Arctic Fan F12 TC - 120mm/300-1350rpm, сондата му я закрепих между долните ламели. Та тези над 5600cm2 охлаждаща повърхност не му дават да вдигне над 40°C при околна 22°С след 2 часа Prime95 25.11 на Small FFTs и оброти на вентилатора ~480prm.