До каква честота мога да клокна този процесор и при какви настройки на FSB? Паметта ми е TwinMost DDR PC400. Това съответно без да се пипа множителя на процесора(Той така и така е заключен..). 10X предварително!!
До каква честота мога да клокна този процесор и при какви настройки на FSB? Паметта ми е TwinMost DDR PC400. Това съответно без да се пипа множителя на процесора(Той така и така е заключен..). 10X предварително!!
Hubavo e da se pipne!Vzemi si moliv4eto i svarji L1 most4etata-6te ti otvori mnojitelite ot 5 do 12.5(na nekoi dana moje i pove4e).posle si igrae6 s 6inata-133 trebva da q napravi na 10X-ako ne namalqvai mnojitela-mnogo si zavisi ot stepinga !
не ми се ще да пипам по процесора, но това с обикновен молив става ли или е нужен специален??
По принцип искам да надуя само ФСБ-то, та въпроса е до какви стойности е безопасно и няма ли това да се отрази на работата на останалите периферни устройства?
K7a5a не можеше да се пипа нищо друго освен 100/100 100/133 /133/100 133/133 FSB и шина на паметта. Обаче е пълно с модвани bios от частни юзери из интернет.
До колкото си спомням максимално на 150 мхз ФСБ съм подкарвал такова нещо но както казаха колегите много зависи от степинга.
http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/...cheepobios.htm
Тук има версии на моднатия биос за различните ревизии на дъното + флашъри. Не мога да кажа че съм пробвал всички, но за последните три гарантирам че работят. За съжаление ако не успееш да подкараш ФСБ на честота при която писиай шината да работи коректно(т.е. кратна на 33 беше май) не е изключено да имаш проблеми с харддиковете;-) и останалата периферия(знаеш, че дъното няма делител!!!).