Искам да питам дали някой може да ми каже как да си овърклокна процесора? Конфигурацията ми е : AMD 2.6GHz, MB - Giga 7N400E-L 256 Ram/400, VC - MX440 128MB/128Mbit охлаждане - вентилатор Titan
Много мерси предварително.
Искам да питам дали някой може да ми каже как да си овърклокна процесора? Конфигурацията ми е : AMD 2.6GHz, MB - Giga 7N400E-L 256 Ram/400, VC - MX440 128MB/128Mbit охлаждане - вентилатор Titan
Много мерси предварително.
Значи процесора не ти е 2.6GHz а е 2600+.Използвай search-a все ще намериш нещо.Иначе само малко подсказване изтегли си Easy Tune.
много лесно - пробвай на 180 MHz FSB om BIOS, ако тръгне - пробвай и на 200 MHz FSB - ако забие на някоя честота - започваш да намаляваш полека, и от време на време рисетваш БИОС - това като спре да пали....
успех !!!
Пич най-добре намери някой познат да ти го покаже "на живо",че така надали ще разбереш нещо.......................
а аз предлагам да вземе да вдигне първо волтажа, че иначе има да чака да запали на висока шина до второ пришествие... []
МИШО, по-добре забрави за овърклока. Производителнеността на пс-то няма да се подобри, ако го използваш за игри, защото видеото ще те спъва. А пък ако го ползваш за офис компютър, то мисля че тези честоти (2 гзх реални) са ти предостатъчни.
ЕДИТ:
И все пак ако искаш да повишиш честота на процесора си, първо си провери температурите, да не вземеш да стопиш нещо []. Също така, ако ти е запечатан компютъра, има вероятност да ти забие и ти да не можеш да си ресетнеш БИОС-а. Ако все пак поемеш риска от изгаряне на някой компонент и от проблемите които можеш да си създадеш, то мога да те приветствам "Добре дошъл в клуба" [
].
Относно клока, пробвай както ти казаха с EasyTune-a (ето ти линк: http://ftp.gigabyte.com.tw/support/d...et4_101801.exe). След като определиш някакви стабилни честоти с нея, влез в БИОС-а и го настрой с тях. Волтажа, ако ще го вдигаш да не е повече от 5%.
CPU -то ми е 2.6 T-bred пробвах да го пусна на 175, но не изгря - свалих на 170 тръгна, но ми отчиташе пак 2.6. От къде се променя множителя? Неможах да открияИ въобще този процесор може ли да се изпържи? Ето и повече характеристика за него:
![]()
Titan kakav ?
Pochti nikoi titan ne e vav sastoqnie da ohlajda kato za overclock
takav procesor.
A shtom si veche na 2086Mhz T-b
mai mnogo do 2300 da kachish sas super ohlajdane (shumen vent)
dobro zahranvane (400W)
i povishenie na voltaja
Imal sam 2 cooleri ot Titan , a mendniq im Cu5TB e prekaleno shumen
za da go iztrae chovek.