В радиокасетофона ми протича ток 800 милиампера когато е изключен. Когато го включа работи без проблем, но когато е изключен ми пада бързо акумулатора. Какъв може да е проблема? :rolleyes:
Преглед за печат
В радиокасетофона ми протича ток 800 милиампера когато е изключен. Когато го включа работи без проблем, но когато е изключен ми пада бързо акумулатора. Какъв може да е проблема? :rolleyes:
Отиди на електричари.
По принцип повечето автокасетофони се хранят от 2х12 волта. Като вторият ток е да държи паметта му под напрежение за да не забрави станциите. Не знам дали 800 милиампера е много като консумация. Никога не съм замервал моят в колата колко харчи. Наистина най-добре е на елктриичар да замери и да си каже думата.
Такъв ток е твърде голям за един касетофон. Как разбра, че той го черпи? А ако си сигурен, че е той, наистина е за електричар, защото това означава сериозен проблем и може да се стигне и до пожар в автомобила.Цитат:
Първоначално публикувано от stan23
От студа се е скапал процесорът и цикли . При изваден панел светодиода как мига ??
Това е чест проблем . Откачаш постоянния плюс . Вързваш го след контактния ключ .
Недостатък - не помни станции .
А и тия 800 мА са много, дали си ги измерил точно?
Според описанието ти , веднага разбирам че касетофона ти не фабрично свьрзан. От самия касетофон "излизат" два червени проводника и би трябвало единият от тях да е свьрзан за постоянен + ( за паметта) , а вторият такьв за + от кабел на кантактния ключ ( при даден кантакт да заработи касетофона) . При теб явно и двата + са свьрзани за постоянен + , което е голяма грешка ( Акумолаторьт "пада"). Необходимо е жичкаджия , ако вие не можете да се справите. Дотогава откачаѝте минус клемата на акумолатора .
Съпротивлението между двата плюса(този на паметта и захранващия) е нула. Радиокасетофона работи независимо с кой от плюсовете е свързан т.е. работи и само с 1 плюс. Като махна панела тока пада на 100 милиампера. Така дали акумулатора ще изкарва поне 1 седмица?
100 mA е голяма консумация . Явно касетофона ти е "пипан" . Вьобще го махни от автомобила и го даѝ за ремонт .
Аз не бих се притеснявал за акумулатора, а за колата.Цитат:
А мога ли да разкодирам радиото като премахна поискването на кода при всяко включване. Мисля да сложа външен ключ с който да подавам захранване на радиото и да го включвам само когато съм в колата. Така няма да ми иска код всеки път като го включвам.
Радиото е NISSAN PN-9924U Clarion. Кода за активиране е 7178.
Можеш! :))Цитат:
Всеки път след възстановяване на захранването ми иска код(7178). Искам радиото да се включва без поискване на кода.Цитат:
А мога ли да разкодирам радиото като премахна поискването на кода при всяко включване. Мисля да сложа външен ключ с който да подавам захранване на радиото и да го включвам само когато съм в колата. Така няма да ми иска код всеки път като го включвам.
Радиото е NISSAN PN-9924U Clarion. Кода за активиране е 7178.
Можеш! laugh
Като махна панела тока пада на 100 милиампера. Eто това обезмисля твоето питане. Или захранване само през контактен ключ или в кофата радиото. Има и 3 ти вариант - нов.Цитат:
Проблема ти е в самото радио.