В радиокасетофона ми протича ток 800 милиампера когато е изключен. Когато го включа работи без проблем, но когато е изключен ми пада бързо акумулатора. Какъв може да е проблема? :rolleyes:
В радиокасетофона ми протича ток 800 милиампера когато е изключен. Когато го включа работи без проблем, но когато е изключен ми пада бързо акумулатора. Какъв може да е проблема? :rolleyes:
По принцип повечето автокасетофони се хранят от 2х12 волта. Като вторият ток е да държи паметта му под напрежение за да не забрави станциите. Не знам дали 800 милиампера е много като консумация. Никога не съм замервал моят в колата колко харчи. Наистина най-добре е на елктриичар да замери и да си каже думата.
Такъв ток е твърде голям за един касетофон. Как разбра, че той го черпи? А ако си сигурен, че е той, наистина е за електричар, защото това означава сериозен проблем и може да се стигне и до пожар в автомобила.Първоначално публикувано от stan23
От студа се е скапал процесорът и цикли . При изваден панел светодиода как мига ??
Това е чест проблем . Откачаш постоянния плюс . Вързваш го след контактния ключ .
Недостатък - не помни станции .
А и тия 800 мА са много, дали си ги измерил точно?
Според описанието ти , веднага разбирам че касетофона ти не фабрично свьрзан. От самия касетофон "излизат" два червени проводника и би трябвало единият от тях да е свьрзан за постоянен + ( за паметта) , а вторият такьв за + от кабел на кантактния ключ ( при даден кантакт да заработи касетофона) . При теб явно и двата + са свьрзани за постоянен + , което е голяма грешка ( Акумолаторьт "пада"). Необходимо е жичкаджия , ако вие не можете да се справите. Дотогава откачаѝте минус клемата на акумолатора .
Съпротивлението между двата плюса(този на паметта и захранващия) е нула. Радиокасетофона работи независимо с кой от плюсовете е свързан т.е. работи и само с 1 плюс. Като махна панела тока пада на 100 милиампера. Така дали акумулатора ще изкарва поне 1 седмица?
100 mA е голяма консумация . Явно касетофона ти е "пипан" . Вьобще го махни от автомобила и го даѝ за ремонт .
Аз не бих се притеснявал за акумулатора, а за колата.Първоначално публикувано от stan23
А мога ли да разкодирам радиото като премахна поискването на кода при всяко включване. Мисля да сложа външен ключ с който да подавам захранване на радиото и да го включвам само когато съм в колата. Така няма да ми иска код всеки път като го включвам.
Радиото е NISSAN PN-9924U Clarion. Кода за активиране е 7178.
Всеки път след възстановяване на захранването ми иска код(7178). Искам радиото да се включва без поискване на кода.А мога ли да разкодирам радиото като премахна поискването на кода при всяко включване. Мисля да сложа външен ключ с който да подавам захранване на радиото и да го включвам само когато съм в колата. Така няма да ми иска код всеки път като го включвам.
Радиото е NISSAN PN-9924U Clarion. Кода за активиране е 7178.
Можеш! laugh
Като махна панела тока пада на 100 милиампера. Eто това обезмисля твоето питане. Или захранване само през контактен ключ или в кофата радиото. Има и 3 ти вариант - нов.Първоначално публикувано от stan23
Проблема ти е в самото радио.