Една от теориите които срещам е че говорителят на Subwoofer -а не трябва да е по-малък от НЧ на фронталните ОТ, това от години го чета и от моя гледна точка така и не мога да разбера каква е логиката.
В момента моят е 8" а НЧ говорители на фронталните ми са 12". Когато става дума за филми според мен ми дава всичко което ОТ не могат. За музика нещата са доста по-различни, там според зависи или е орязан допълнително (щото с настройката за филми абсолютно скапва звукът, тук става дума за DTS) а за стерео абсолютно без него.
Та понеже вече цялата ми система я смятам за завършена, Subwoofer -а остана последният елемент за който все още се чудя дали си струва да бъде заменен. Тук трябва да отбележа че при всички обстоятелства така или иначе стереото ще продължава да се слуша без помощта на Subwoofer .
А сега де, към филмите и сега нямам претенции при DTS-а може и да е по-добре а за стереото хич не ме вълнува. Реално нямам сериозно наблюдение, не съм чувал различни конфигурации и хич не мога да преценя кво да правя. Така и не успях да намеря някакво прилично обяснение що наистина не трябва да е по-малък, повечето твърдят че трябва да е така ама що май и те не знаят.