https://www.pazaruvaj.com/zvukovi-ka...71-p406124545/
Купувай я тази звукова карта и един коаксиален кабел от Авител и си готов.
Така ще можеш да си вържеш и пс-то, и тв-то към дак-а на усилвателя.
https://www.pazaruvaj.com/zvukovi-ka...71-p406124545/
Купувай я тази звукова карта и един коаксиален кабел от Авител и си готов.
Така ще можеш да си вържеш и пс-то, и тв-то към дак-а на усилвателя.
Ехххх пълна лудница стана. Не се заяждам, опитвам се да развеселя обстановката!
Къв нетефлис, деезери и приложения? Не слушам и не гледам нищо от тях, защото не е налично или го има в други уеб пространства. Да не се повтарям пак, но казвам: телевизора ми е монитор! Той даже не е смарт, защото аз исках да бъде такъв. От последните Самсануги на Не смарт тв-та е. Но за сметка на това, е 3Д телевизор и си гледам 3Д филми на него, пуснати от ПС-то. Всичко си плейвам от ПС-то, всичко. Не ми трябва никакви нетфлексове, фиксове, кабеларки, очиларки, сатилитки и тем подобни чайници. Не ме интересуват приложенията за музика. Ако случайно припаткам за приложение, ще си го сваля от маркета на ПС и евентуално от андроид маркета пак на ПС-то. На ПС-то си имам приложения (соундклоуд, ютуб и т.н.), но не ги ползвам защото са дървени. До тук с шеговития тон!
Ресийвъра няма флашка и е купен скоро. И си остава за вечни времена.
В крайна сметка музиката (сетовете) е специфична и я няма в изброените облаци и приложения. Сваляна и подбирана с години. Филмите с торенти. Всичко останaло през edge explorer.
Но да се върнем на темата. ПС-то е майка и баща и няма да го подменя, освен с НАС-сървър, но това е в далечното бъдеще.
Готов съм да купя ДАК или саунд карта за да си ползвам майката и бащата, без сваляния, прехвърляния, подмятания и превключвания на това или онова устройство.
И аз не се заяждам,а се опитвам да ти обясня най-лесното.И най-хубавото.
Ти така или иначе много скоро ще го видиш и ще разбереш.Не знам какво ти пречи да го видиш сега.После пак преценяш.Просто имаш информация и опции.
А за слушането на mp3 от сетове или квото си поискаш дори не сметнах за нужно да ти обяснявам,че може да го правиш буквално с всяка техника.
Твоите сетове са си твои,не виждам кво губиш,но всеки ден излиза и друга музика с друго качество.
3а 3D няма да говоря.Купих си 2 такива тв-ра,вкл.първия 3Д SAC7000.Едва ли ще има какво да гледаш скоро.
''нетефлис'' може да се гледа за 6лв/месец с най-доброто налично качество.
деезерите ги има на ресивера ,а в някои планове на А1 напр. са напълно безплатни.Друга платформа е безплатна при Виваком,а повечето са си безплатни и не искат нищо освен да ги пуснеш и да слушаш.
А приложението е само за това да командваш ресивера си по най-оптималния и приятен начин.
Всички тези неща няма как да ти ги обясня с приказки,за това казах да идеш да видиш на место колко е лесно и приятно.
Иначе квото и да ти обяснявам пък и кой да е друг ще ти е тъмна Индия и трудно ще го рабереш.
Пожелавам ти успех и няма да ти давам повече предложения,защото виждам,че вместо да ти направя живота по-лесен,каквато е идеята,повече те затуднявам.
От трите варианта DAC-a e най доброто решение . Външните звукови карти (хубави) и те започват от 150 лв. Но щом е само за стерео а не за многоканално аудио само DAC.
LAN свързването е за препоръчване, за сметка на wi-fi, когато е възможно. Един кабел UTP CAT6 или в краен случай CAT5.
Прочети си хубаво упътването на стерео ресийвъра. Там е описано, какви възможности има.
Например при стрийминг от мрежата (при теб в случая от PC) или чрез блутут wi-fi и проечие. Кои стрийминг услуги поддържа и т.н.
Инсталираш ли си приложението му за смарфона и ще ти се отключат още възможности за командване на ресийвъра от разстояние.
Провери и за firmware ъпдейт след като си прочел добре упътването!
П.П. безплатните пакети на стрийминг услугите (Spotify, Deezer, Tidal и т.н.) са с качество 128 Kbps. Което не става за сериозно слушане. Още повече за човек който търси поне CD/FLAC качество.
Lossless пакетите са си цифра.
Този пост е редактиран от tek; 03-12-21 в 17:47.
В плановете на операторите се дава възможност да ползваш платените пакети.Цифрите са за най-високото ниво,DOLBY ATMOS музика и.т.н. екстри.
Не знам с какво качество са но със сигурност няма как да познаеш дали свири от DEEZER или най-качествената mp3(формата за който говори ,че слуша колегата),
DOLBY ATMOS и стерео слушане е само рекламен трик. Това е, все едно да слушаш съраунд филм на слушалки 7.1.
Или пък да си купиш саундбар, на който пише ATMOS сертифициран а, а той да е само с три говорителя и субуфер.
Hi-res music streaming services compared: which should you sign up for?
Ами аз не съм казал ти с каква техника ще го слушаш,а за какво се плащат големите цифри
Освен това,приложение за командване на ресивер когато музиката не е на(в) него т.е. USB и платформи не е върха на сладоледа.Какво толкова ще командваш като музиката е на друго устройство?
Риторичен въпрос.
п.с. Всъщност не знам дали има възможност с приложението да си командва други у-ва(където е музиката),така че въпроса важи само ако не може.
Този пост е редактиран от inches9; 03-12-21 в 18:21.
Човека ще си ползва вградения дак, звуковата карта ще му осигури само нужния порт, с който да си върже компа с ресийвъра.
Не му трябва висок клас звукова карта, след като ще прехвърля нули и еденички.
Ненужно усложнявате нещата и го обърквате още повече, при положения, че всичко е толкова просто.
Опа късно видях, че сте отговорили. Не ми става ясно самото вързване как става?
Благодаря за отговора. Взел съм LAN Cat6, но снощи нямах време и съм го вързал само. Някакви настройки трябват ли му на ресийвъра за LAN?
Упътването съм го прочел, е почти. Стрийминга от ПС-то към ресийвъра за музикални файлове, като действие не ми допада. Поне за сега.
Фърмуера забравих да спомена, че е ъпдейтнат през Wi-fi. Да така е, всички тези приложения ресийвъра ги подържа, но наистина на мен не ми трябват. Приложението за телефон за сега не мога да го ползвам. С Microsoft телефон съм все още.
Какъв ДАК да взема и от къде?
Този пост е редактиран от ehe; 03-12-21 в 18:44.
Сложи си андроид на ПС и си инсталирая приложение за управление на ресивъра. Не си хвърлай парите за дак - музиката която си описъл че слушаш не си заслужава според мен.
На вин 10 има симулатор за андроид приложения, но какво ще управлявам с това приложение? Ако е само за аудио файлове, то мога да ги стриймвам и без него по лан кабела. Ще мога ли да възпроизвеждам звук към ресийвъра от цялата медия (филми уеб клипове...) с по- добро качество от оптиката?
Връзката на картата с пс-то е чрез юсб, към усилвателя е с оптика или коаксиален.
Ако няма да ползваш тв-то като източник на звук, можеш да вържеш картата с оптика, пък по-натам, ако ще пускаш музика от тв-то, ще си вземеш и коаксиален.
Тази карта поддържа и двете опции, за това ти я препоръчвам.
По горе ehe написа , че трудно се справя с плейлисти и горните варианти, и затова му отговорих от последните варианти, кое е по доброто.
Никъде не съм казал да взема задължително DAC (умишлено не съм и пуснал линкове)
Не, случайно му написах (по горе) да си прочете инструкцията и да разучи в детайли стерео ресийвъра преди това.
Даммм попрочетох малко. Ще купя веднага каквото е нужно, само да подкарам тази система с най- доброто качество, което ни позволява. Оптика не. Нали това искаме да избегнем!
Коаксиалния кабел ще подържа ли по- добро качество на пренос от оптичния?
Съжалявам за въпросите, но нямам опит в тази сфера.
- - - - - - - - - -
Не не ми е трудно с плейлистите и стрийминга, но ми е малко излишно и е само за аудио файлове. Тази опция вече е за всеки случай.
Дали ще се набутам или не, няма значение. Важното е да изкарам максималното качество, от избора на двата варианта за моята система, а имено ДАК или звукова карта.
Човек продължаваш да не разбираш и да задаваш едни и също въпроси.
Ти имаш ДАК, който е интегиран в усилвателя, но няма как да го вържеш към цифровите изходи, тъй като вградената ти аудио карта няма цифров изход.
За това ти трябва аудио карта с цифров изход(вградена или външна, няма значение), за да си вържеш компа с ДАК-а на усилвателя.
Разликата между външния ДАК и вградения ДАК, е като външната и вградената аудио карта, едно и също нещо, което върши една и съща работа, като разликата може да е само в качеството.
Ако искаш външен ДАК с по-добро качество от вградения ще трябва да дадеш много повече пари + пари за аналогови кабели.
С твоята система няма да откриеш разлика в качеството между двата варианта, просто е нисък клас усилвател и нисък клас колони.
Разлика между оптиката и коаксиалния също няма да откриеш, само дето качествена оптика е три пъти по-евтина от качествен коаксиален.