При много от климатиците има "забрана" да се използват за отопление при външни температури над 15*.
Предлагам на специалистите да поразчепкат тази тема,защото тези дни ще сме поставени в тази ситуация според прогнозите.
При много от климатиците има "забрана" да се използват за отопление при външни температури над 15*.
Предлагам на специалистите да поразчепкат тази тема,защото тези дни ще сме поставени в тази ситуация според прогнозите.
Само трябва да уточниш кой са тези много климатици при които има забрана, че аз не съм виждал ни един.
Ами климатиците си има защита от високо налягане. Най-простото е да си спират външните вентилатори. Препоръчително е да се ползва климатика на максимална степен на вентилатора, че да е по ниска нялягането. Наитина на много климатици пише, че работят до 15 градуса външна температура.
На повечето климатици на който имам инструкции пише , че на отопление работят при температура от -15* до 24*, за това се учудвам че може да има забрани да се използва при температура над 15*
На моя конвенционалния пише до 20 градуса. Опасността е за китайски клиамтици, които немога да си изключват външните вентилатори.
Един бърз поглед в инструкциите за експлоатация показа че се препоръчва да работят на отопление до температури:
DAIKIN +20гр
MITSUBSHI HEAVY +21гр
TOSHIBA +24гр
MITSUBSHI ELECTRIC +24гр
GENERAL FUJITSU +24гр
PANASONIC +24гр
за китайските марки не зная.
dan66, за японските клими е ясно особено при инверторите още по-ясно. Тука става въпроса за най-ментарските климатици. От дргуга страна клиамтика при такива температури ще се включва много рядко и ще работи кратко време.
А азА аз мисля че ако има климатик, който не може да си изключва външната перка значи нещо не му е наред.Първоначално публикувано от Julian
Съдя по това по моя супер-евтинджос КОБЕ - изключва си я когато трябва.
Защо най-ментарските климатици-аз преди 10г.когато си копувах климатик,Хитачи и Панасоник конвенционални малаизииски бяха до +15 градуса,а не вярвам да са ги изхвърлили вече.Първоначално публикувано от Julian
Ако се подържа температура 25* не вярвам че ще се включва много рядко и ще работи кратко.
При Мidea MSG в упътването пише да се ползва за отопление при външна температура от -7 до 24градуса.......
Май беше нещо от сорта че трябва да има разлика в температурите т.е . зададената да е по-висока от външната с някакви градуси и тогава климатика работи по-добре... Има ли специалисти дето да потвърдят това?
четейки тази тема разбирам защо моят Midea 12 инвертор се държеше "странно" когато го пуснах за първи път на режим отопление. Тогава външните температури не бяха ниски и той като достигнеше зададената температура заставаше в режим дефрост, при който се изключва и вентилатора и компресора и така стоеше докато не го рестартирам. Този номер го правеше, докато не паднаха температурите
Хитачи E10H2:
Heating: outdoor temperature is under 21 градуса.
Cooling: outdoor temperature is -10 to 42 градуса.
Това възможно ли е?Първоначално публикувано от fiuri
Не съм го тествал, но така пише в книжката...Първоначално публикувано от Lupus