Здравейте,
Какви са плюсовете на подовия климатик ? Очевидно има щом е по-скъп. Аз виждам само минуса - заема място на пода, а в това ново строителство стаите са съвсем малки....
Мерси предварително
Здравейте,
Какви са плюсовете на подовия климатик ? Очевидно има щом е по-скъп. Аз виждам само минуса - заема място на пода, а в това ново строителство стаите са съвсем малки....
Мерси предварително
Това е обсъждано тук многократно. С две думи, предлага по-добър комфорт, топлия въздух затопля пода. По-малко се усеща разликата в температурите при пода и при тавана. При охлаждане издухва нагоре, като създава по-малко дискомфорт от студения въздух. Ефективен е ако има подходящо място за монтаж, тоест пред него да няма предмети, мебели ... Да му се осигури простор за обдухване. Не е препоръчителен ако има малки деца. Често го ползват за касичка...
Стигнах до извода, че не е за мен това - спалните са малки ..Първоначално публикувано от gnf
това че са малки не пречи въпроса е от сега да изчислиш къде ще са мебелите и т.н за да има мястоПървоначално публикувано от peterasap
p.s на запад като цяло предпочитат подовите клими пред стените....
Най-доброто предимство на подовите климатици според мен е че може да се избегне монтаж на вътрешното тяло високо горе на стената. Така, когато има скосяване, или няма стабилна стена подовия климатик е перфектно решение. Подовите климатици не трябва да се бъркат с конзолните климатици, защото конзолните все пак се нуждаят от стена, докато подовите нямат нужда от такава за монтаж. Разликата е че подовите климатици обикновенно са професионални инверторни климатици и техните качества са малко по-високи, което автоматично води до по-високи цени. От друга страна конзолните климатици са си домашни климатици и са много добри за монтаж, когато няма място на стената за тях - например малка кухня.