Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 75

Подов климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #1

    Подов климатик

    Отварям тази тема, защото във форума намирам оскъдна информация за подовите климатици. Като цяло, основно се разискват стенните клими. Може би 90% от климатиците в Б-я са от този тип, за това е така. Ако може, някой от притежателите на подов климатик или хора, занимаващи се с монтаж, подръжка и ремонт на климатици да дадат повече информация за подовите климатици. Каква е разликата(със стенните) във функционалността, алгоритъм на работа, надеждност и т.н. особености?

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #2

    Re:Подов климатик


  4. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    662
    #3

    Re:Подов климатик

    Да но там се обсъждат основно моделите на Дайкин,но от около три месеце вече има и тези http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=32 ,прекрасни машини.Да не говорим че на нашия пазар има и подови Мидеи които са точно като Дайкина.

  5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #4

    Re:Подов климатик

    Ето и малко модели на Панасоник
    http://www.varmepumpesalg.dk/panasonic_floor_9.html
    http://www.varmepumpesalg.dk/panasonic_floor_12.html
    Явно е доста модерно да се произвеждат подови климатици и почти всеки производител го прави

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #5

    Re:Подов климатик

    Искаше ми се темата да се развие като "За, против, особености и т.н." . Навярно притежателите на този вид климатици, участващи във форума са твърде малко и за това не може да се разшири темата. Мога да потърся инфо в Google, но ми е интересно мнението на ползватели.

  7. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #6

    Re:Подов климатик

    Ами то всичко си е написано в първата тема мисля основното е ,че внасят доста повече комфорт зимата понеже затоплят въздуха в помещението отдолу нагоре.Духат през два отвора едновремено ,на пода и в средната част на стаята като това може да се коригира.Долната клапа може да се изключва.Вътрешното тяло няма точно определено място на монтаж-може на всякаква височина да го монтираш.Предимството да е монтиран долу е ,че лятото няма да те бие във врата студената струя.Лесното и достъпно вътрешно тяло за почистване на филтри.Може да се монтира под прозорци и в ниши.Единствения минус за които се сещам е ,че е желателно пред него да няма никакви мебели и предмети поне на два метра разстояние за да може въздуха да се разпределя спокоино.И цената.Малко по скъп е от стандартните климатици , но с комфорта които предлага си заслужава всяка стотинка.Като надеждност няма никаква разлика със стенните клими дори външното тяло е еднакво с тяхното.
    П.П.Тези Панасоник са копирали 1:1 вътрешното тяло на Дайкин-а

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    204
    #7

    Re:Подов климатик

    На 10, че и 15 продадени климатика един е подов - заради това е така! По-малко са ползвателите и дано това се промени, а машините наистина си заслужават....

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,700
    #8

    Re:Подов климатик

    Имам подов Дайкин в хола, трябваше да взема климатик за спалнята, но там мястото под прозореца е по-ниско и реших да взема високостенен пак дайкин ATXS25, до ден днешен съжалявам за високостенния избор, изхвърлих го от спалнята, защото е ужасно - първия климатик в хола ми е вдигнал високо летвата. Сега ще вземам подов за спалнята въпреки , че ще стърчи малко на прозореца. Мисля да пробвам новата подова Тошиба въпреки, че 10-ката на Тошиба струва 2050лв без монтаж съм убеден, че си заслужава всяка стотинка.

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    296
    #9

    Re:Подов климатик

    Би било хубаво някой най-накрая да направи директно сравнение м-у подовите клими. Въпреки че тук ако го сложиш, ще сравниш само Тошиба и Дайкин, но пак е нещо

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #10

    Re:Подов климатик

    Цитат Първоначално публикувано от biro
    до ден днешен съжалявам за високостенния избор, изхвърлих го от спалнята, защото е ужасно - първия климатик в хола ми е вдигнал високо летвата.
    Защо? Нямам поглед над този вид климатици. Би ли обяснил малко по-подробно, какво имаш предвид?

  13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #11

    Re:Подов климатик

    Как да се направи сравнение, като Дайкин убиха конкуренцията в този сегмент с цени, и се продават подови машини само на Дайкин, продажбите на подови МЕ и Fujitsu са само на някой много голям фен на тези марки. А Тошиба едва ли ще дръпнат с продажби, те и високостенните им трудно се продават, не защото са лоши машини, а защото имат проблем с дистрибуцията и лоша маркетингова политика.
    Казвам на всичките си клиенти, че няма нищо по-добро от подовия климатик, затова и в къщи съм си сложил само такива.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,700
    #12

    Re:Подов климатик

    Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Защо? Нямам поглед над този вид климатици. Би ли обяснил малко по-подробно, какво имаш предвид?
    Кое защо? Че съжалявам за високостенния избор ли? Или за вдигнатата летва? Ми значи високостенния беше монтиран над леглото, обичам температури около 24-26 градуса при което ATXS25 изпадаше в размразяване по 5-6 пъти за една нощ. След като ми е над леглото всичкия този студ от размаразяването ми се спускаше на главата докато си спя. Същия този смотан климатик има значително по-високо ниво на шум предизвикан от движението на въздуха от вътрешното тяло, защото турбинката му е смешна цилиндрична в сравнение с вентилатора на подовите климатици (тука трябва да отбележа, че подовите мицубиши имат 2 /горе и долу/ цилиндрични турбини във вътрешното тяло).
    Отделно и ефекта на отоплене - да "запраща" топъл въздух от горе на долу опитвайки да оспори всякакви физични закони и гравитация с висока скорост на въздушен поток. Абе "отоплението на климатик е гола вода" казват много хора виждали само високостенен климатик и аз напълно ги подкрепям.
    Подовия климатик обръща представите за отопление на климатик.

  16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #13

    Re:Подов климатик

    Добре де искам да попитам, щом като комфорта е невероятен в режим на отопление/охлаждане и обръща представата да си на топло/хладно с климатик, защо в Япония не са толкова разпространени и популярни и не фигурират в нито една класация за най-добър климатик. Имайки в предвид, че японеца прекарва как беше 80% от времето си на пода не си монтират подов, а на високостенните им измислят какви ли не сензори само и само да обхванат целия периметър на стаята. Какви са аджеба причините японците да не предпочитат подов климатик?

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #14

    Re:Подов климатик

    Цитат Първоначално публикувано от biro
    Ми значи високостенния беше монтиран над леглото, обичам температури около 24-26 градуса при което ATXS25 изпадаше в размразяване по 5-6 пъти за една нощ. След като ми е над леглото всичкия този студ от размаразяването ми се спускаше на главата докато си спя.
    При мен, единият климатик също е над дивана във всекидневната, който използвахме и за спалня по принуда. Но се наложи да бъде точно там, за да духа топло и срещу кухнята. Иначе, не бих го сложил да ми вее точно над главата, та ако ще и да прави тропическа жега през зимата.

    Цитат Първоначално публикувано от biro
    Същия този смотан климатик има значително по-високо ниво на шум предизвикан от движението на въздуха от вътрешното тяло, защото турбинката му е смешна цилиндрична в сравнение с вентилатора на подовите климатици (тука трябва да отбележа, че подовите мицубиши имат 2 /горе и долу/ цилиндрични турбини във вътрешното тяло).
    Забелязал ли си стермежа на производителите, да пускат напоследък стенни модели, с подвижен лицев панел. Това не е случайно. Освен,че гонят по-добър обмен на въздуха(това го предполагам, не знам дали съм прав), се постига и значително намаляване на шума. Hitachi-то от подписа ми е с такъв тип панел. Преди време се беше прецакал и не се отваряше. Повярвай ми, разликата в шума беше осезателна. А иначе е страшно тиха машина. Диаметърът на турбинката му, доколкото мога да видя, е по-голям. Това също оказва влияние за понижаване нивото на шума. Жалко, че му липсва едно качество, което е болното място при Hitachi. Ако топлеше толкова добре, колкото тихо работи, щеше да избие рибата. Ама - ядец

    Цитат Първоначално публикувано от biro
    Отделно и ефекта на отоплене - да "запраща" топъл въздух от горе на долу опитвайки да оспори всякакви физични закони и гравитация с висока скорост на въздушен поток.
    Тук си задавам въпроса: "Какво се опитва да направи подовият климатик, в режим на охлаждане?" И като се замисля, май същото, като стенния при отопление.

    До тук, се откроява едно предимство, което никак не е за пренебрегване. При режим отопление, топлият въздух постъпва ниско долу в помещението и отоплителния процес става по-ефективен. Обаче, доколкото разбрах, за да работи климатика ефективно е нужно да му се осигури свободно пространство(то и при стенните е така, но те поне са високо) от 2-3м. Това е трудно постижимо, имайки предвид миниатюрните кутийки, в които живеят повечето от нас. Аз живея в еднофамилна къща и свободното пространство не ми е кът, но за хората живеещи в апартаменти подовият климатик май не е най-практичното решение.

    Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Добре де искам да попитам, щом като комфорта е невероятен в режим на отопление/охлаждане и обръща представата да си на топло/хладно с климатик, защо в Япония не са толкова разпространени и популярни и не фигурират в нито една класация за най-добър климатик. Имайки в предвид, че японеца прекарва как беше 80% от времето си на пода не си монтират подов, а на високостенните им измислят какви ли не сензори само и само да обхванат целия периметър на стаята. Какви са аджеба причините японците да не предпочитат подов климатик?
    Доколкото съм чел, слушал и гледал, в големите мегаполиси на Япония жилищните площи са изключително ограничени. Там се борят за всеки сантиметър. За това писах по-горе, но при нас нещата са направо розови, в сравнение с тяхното положение.







  18. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #15

    Re:Подов климатик


    Тук си задавам въпроса: "Какво се опитва да направи подовият климатик, в режим на охлаждане?" И като се замисля, май същото, като стенния при отопление.

    [/quote]В режим охлаждане аз затварям долната клапа на Дайкина а на горната жалузите се обръщат да работят максимално на горе към тавана.Дори си мисля ,че това японеца си го бе написал в упътването.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Помощ за избор на подов климатик за 35-40кв.м
    От MB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 8
    Последно: 20-10-11, 17:03
  2. Плюсове на подов тип климатик
    От peterasap във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 5
    Последно: 27-04-11, 20:28
  3. Продавам подов климатик Дайкин FVXS 35
    От vanko68 във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 06-04-11, 17:53
  4. Стенен или подов климатик?
    От rpetrov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 5
    Последно: 24-10-09, 00:37
  5. Кой е най-добрия подов инверторен климатик?
    От soon във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 09-05-08, 22:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе