Ето малко градски коли:
Рено Модус срещу Волво 940 Fifth Gear - Renault Modus v Volvo 940 Crash Test - YouTube
Смарт и Корса срещу бетонна стена SMART car crash (TEST) - YouTube
Смърдялниците отпадат /адят гадно/ . За А3 остава само 1 двигател - 125 к.с. бензин / 1,6л двигателите са маслояди /и 1,4/ . 2л 8V , ако се слага /не съм гледал и не ме интересува и той е маслояд/. 125 к.с. -16V долу става. 150к.с. е с турбина и тя е консуматив и е малко проблематичен за газифициране.За малка градска кола 125/150 к.с. ???? няма смисъл.
Голф 5 не се слави с добри двигатели. 3 цилиндровите изцепки на VW груп също не стават.
Много "градски" коли съм сменил, но от последната съм най-доволен - V6, 3000 кубика. Разход 18/15 газ. Не я жаля настъпвам яко и в града и навън. В града в смисъл, че ускорявам много бързо иначе на 60 темпомата, извънградско предимно по магистрала 160. Предимствата - като я напече слънцето само отварям вратата, въртя ключа и след 30 секунди влизам, на 45-тата е 22 градуса. Зимата е същото - след 2 км вече е топло. Колата е автоматик - за града е абсолютно необходимо. Паркирам на места за малка градска кола щото мога на 20 см отпред и 20 отзад, е малко със зор става ама...
Ако някой си купува кола на старо го съветвам да си вземе кола от Германия - има огромна разлика в състоянието. Тук вкарват само бараки от Италия. Има обаче търговци, които вкарват коли по поръчка - ако си харесате нещо по интернет. От тях може и да вземете читава кола, дори от Италия. Но кола, вкарана, "оправена" и паркирана в автосалон - наааадалече!
За извънградско сигурно от тир нагоре ползваш.... нищо лично, но подобни "съвети" не са нищо друго освен "вижте ме какво имам...."Много "градски" коли съм сменил, но от последната съм най-доволен - V6, 3000 кубика.
Глупости! Колата ми е 11 годишна! И не е нито Мерцедес, нито БМВ, нито Ауди!
аз бих стоял далеч от подобни екзотики .. взима се нещо масово да има евтини части
От френско по масово няма. Един и същ двигател се ползва и от Рено и от ПСА.
Алекси, субару съвсем не е екзотика и в сравнение с автомобили от неговият клас и няма по-скъпа поддръжка, но пък е в пъти по функционално и надеждно.
Не се пали. Вярно е! Ето ти двигателя - PSA ES engine - Wikipedia, the free encyclopedia Ако си гледал пък "Завръщане в бъдещето" ще ти е интересно да научиш, че ДеЛориан се движи с дядото на този двигател PRV V6