Здравейте,имам апсиратор с въздуховод ф120 розетката в която трябва да влезе е около ф133 .Взех си преход ф120 -ф130 въпроса ми е как и с какво да уплътня връзката между прехода и розетката.Благодаря
Здравейте,имам апсиратор с въздуховод ф120 розетката в която трябва да влезе е около ф133 .Взех си преход ф120 -ф130 въпроса ми е как и с какво да уплътня връзката между прехода и розетката.Благодаря
Тиксо, или по точно с алуминиева самозалепваща се лента. Щом си на ф133 ще не взе тръбва 130, за да е по малко съпротивленито? Аспираторите обикновено са с изход на ф150.
Ами защото първо прочетох ръководството на аспиратора и там пишеше ф120 и нали съм изпълнителен си купих въздуховода.Алуминиевата лента ще успее ли добре да уплътниПървоначално публикувано от Julian
Ф130 е светлия отвор, т.е диаметъра на вътрешния отвор.Зависи от дебелината на стената на прехода/редукцията/ 130-120мм, но имаш съвсем малко за уплътняване. Аз бих го направил със силикон....
Аз преди една седмица също монтирах ширм и точно с изолирбанд го направих. Стана си много добре. С алуминиева лента става много по-добре. Аз го правех с подръчни материали, тъй като престоеше правене не риба. По принцип в розетките иделно влизат металните тръби за печки. Може да се вземе една къса тръбичка и след това прехода. Аз нещо подобно направих.
Ако разбирам правилно въпроса е как да се уплътни луфта между розетката и прехода.Приемам,че розетката само естетически оформя отвора в комина/димохода/ и извън стената нищо не стърчи от розетката.Т.е в отвора в комина трябва да влезе прехода с голямия диаметър и тази разлика между по малкия диаметър на тръбата на прехода и по-големия на отвора на розетката да се уплътни.Първоначално публикувано от arlina
Не виждам как този луфт може да се уплътни точно с каквато и да е лента
Точно така целта е да се уплътни луфта между розетката и преходаПървоначално публикувано от fikata
Благодаря за разяснението.Явно някои не внимават в час..Държа на мнението си по горе.Аз бих уплътнил този луфт със силикон, т.к има необходимата здравина след втвърдяване да поема и някакви вибрации при сглобката, когато аспиратора работи..