Проблем ли е изтичането на конденз в студено време
Здравейте имам два климатика единият е HITACHI RAS/RACE14H2 а другият е MITSUBISHI -MSZ-GС25VA интересното е,че при митсубишито тече много повече конденз отколкото при хитачито.Ще ви бъда благодарен ако някой сподели мнение и дали това е притеснително.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)
Re: Проблем ли е изтичането на конденз при студено време.
от външното тяло си капе почти постоянно
Нещо с хитачито не е на ред значи.
Или се пълни с конденз, или изтича скришно, или не работи правилно.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobo21
Нещо с хитачито не е на ред значи.
Или се пълни с конденз, или изтича скришно, или не работи правилно.
Много те моля да не се изказваш толкова много неподготвен , защото по този начин заблуждаваш хората.Колкото до конденза от външното тяло за него от значение са много фактори , особенно важи това когато говорим за инверторни климатици.Ако Хитачито работи на 20 процента от мощността си за да подържа зададената температура , разбира се че конденза от външното тяло е много малък , дори и може да липсва(особенно при малка влажност на въздуха).
Като извод мога да направя , че количеството конденз отделяно от външното тяло изобщо не е показател за нормална работа на един климатик , особенно при инверторните климатици.Направи един опит с Хитачито задай му 32 градуса и остави отворени прозорците за около 10 минути , гаранитирам , че ще потече като "лейка" външното тяло. :)
Факт, ако хитачито е по-слабо натоварено ще прави по-малко конденз.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobo21
Факт, ако хитачито е по-слабо натоварено ще прави по-малко конденз.
Еми да. :)
И аз ще използвам темата, за да попитам нещо подобно. Включих климатика Hier 22ka на отопление и работи 5-6 часа. Като го спрях от външното тяло започна да тече доста силна струя за около 5 минути. Отделно има тръба, която е за конденза, но тя отива в улук и не знам дали оттам изтича вода (но оттам си е нормално). Не знаех, че и от външното тяло от някаква дупка ще тече. Техникът по телефона каза, че било нормално, но аз не съм сигурна дали не се е запушило нещо?
Sunny
Спи спокойно, нормално е.
Влагата кондензира върху студена повърхност.
В режим на отопление това е топлообменника на външното тяло, на охлаждане - на вътрешното.
Цитат:
Първоначално публикувано от Sunny
И аз ще използвам темата, за да попитам нещо подобно. Включих климатика Hier 22ka на отопление и работи 5-6 часа. Като го спрях от външното тяло започна да тече доста силна струя за около 5 минути. Отделно има тръба, която е за конденза, но тя отива в улук и не знам дали оттам изтича вода (но оттам си е нормално). Не знаех, че и от външното тяло от някаква дупка ще тече. Техникът по телефона каза, че било нормално, но аз не съм сигурна дали не се е запушило нещо?
Здравейте,
става въпрос за инверторен Хайер 12. През лятото изтичаше конденз от вътрешното тяло през дренажната тръба. Сега като е обърнат на топло не тече нищо, обаче за сметка на това капе от външното тяло. Нормално ли е това ?
Освен това за самата работа на климатика - външното тяло не работи постоянно, чувам го като се включва за около минута на всеки 5 минути. Нали инверторите трябва само да забавят обороти и плавно да променят мощността ? Вентилатора съм го сложил на Ауто, като се включи духа на най-ниската степен, поддържа си 22 градуса в две стаи / преходни, без коридор / около 40 м2 са общо.
Климатика ти работи нормално.Външното тяло капи само когато е висока влажноста на въздуха,разбирай около нулата.А това че спира външното тяло или стаята е топла или климатика е преоразмерен.Като стане по-студено ще работи нормално.
Цитат:
Първоначално публикувано от lubo74
Здравейте имам два климатика единият е HITACHI RAS/RACE14H2 а другият е MITSUBISHI -MSZ-GС25VA интересното е,че при митсубишито тече много повече конденз отколкото при хитачито.Ще ви бъда благодарен ако някой сподели мнение и дали това е притеснително.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)
Това е нормално господине. Не се притеснявайте. Може да събирате водата и да поливате цветята на терсата с нея или да доливате акумулатора на колата с нея. Всички клими отделят конденз ако е по-висока влажността на въздуха и са усилени повече.