:)) :)) :))
Преглед за печат
:)) :)) :))
Какви са тези щуротии дето ви хрумват? :god
Абе с тва слугуване на климатиците, по една печка циганска любов да запалим, май ще е по лесно :)
pikinana
Във форума има писано за Panasonic и проблемите му с размразяването. Поразрови се и ще намериш.
fiuri
:punk: :punk: :bravo
Е това с антифриза ме разби. Тази идея е достойна за нобелова награда по климатична техника. Никога нямаше да се сетя. Аз живея в много влажен район и залудях от заскрежаване. Имам киайче и марков инвертор и двата ме побъркаха миналата зима и сега продължават, но утре отивам за антифриз. За разяждане не се безпокойте, защото в автомобилите антифриза работи при температура 90 градуса и това ускорява значително процеса. Пък и разядените глави са на по 15 години активна служба. Относно марката антифриз според мен трябва да е по гъст и мазен за да се задържи по дълго по питата, марковите са такива. Иначе най голям проблем на климатиците е влагата а не студа. Друг варианат за спасение от влага е да се вземе една идея по мощен киматик. Така например ако ви трябва 12 ка си вземате 18 ка и когато замръзне питата и топлобмена се намали 18 ката ще духа като 12 ка. Естествено разхода на енергия и ще си остане като на 18 ка но поне няма да умрете от студ.
Влудява ме тая мъгла. Утре ще притичам по галошки до бензиностанцията до дома. Поне е близо :)
Като няма мъгла всичко е окей. Абе пълна мизерия е това време. И покрива ми прокапа тея дни. И никой не иска да се качва да го оправя. Абе ... ще взема да си ударя една ракия и да си оплета терлици. Че старите изгниха от влагата на дъното на гардероба ... щото комшията отдолу прави вечен ремонт и апартамента му няма прозорци.
що не напръскате със С-200 че да полепне антифриза по добре
не мога да разбера климатици ли имате или ледогенератори
stoyan1960
2 в 1 :)
:)) :god
Чудя се на моя да му накладя един огън отдолу, да го грея, ама съм на втория етаж и предполагам, че комшуто ще се сърди.
Ще ви се набият с прах топлообменниците от тоя антифриз.
След това с какво ще ги поливате да се измият, не знам.
:offtopic:
Тото1 спри с тези глупости.Как може да ти хрумне да поливаш с антифриз климатика.Вярно,няма сравнение с изследванията ти по атомна ехергетика и домашните АЕЦ,но и тази идея е също тъй крещящо безумна.
И не знам защо,но всичките препоръки от теб във форума са опасни -- било за уреда,било за потребителя.
Помисляй малко,преди да даваш съвети.
Темата стана жестока :)
Различни начини за размразяване:
1) Антифриз :monster
2) Спирт за горене - трябва да се сложи лепенка на външното тяло "Пушенето забранено. Огнеопасно !!" :))
3) Нафта вместо спирт, защото спирта изветрява бързо :god
4) Първо Антифриз, след това C-200, за да държи по-дълго. :yahoo:
5) Малък огън под климатика - на съседа ще обясниш , че пробваш барбекю :))
6) Газова горелка :jamaika
като ви замръзне климата, вземете една горелка и смело...
Ууупс, току що излизам от бан-а и се включвам в тази апетитна тема :bravo
Ето още едно предложение:
По летищата , преди излитане на самолета, при влажно и студено време, пръскат движимите /и някои недвижими/ възли и детайли с един "флуид" против обледяване, ще попитам в близките дни запознати хора да ме светнат за състава на това "странно вещество", та ако е подходящо, ще го споделя.
Все пак самолетите летят със "стотин" км/час на супер ниски температури и може да свърши работа.