Това с ключето не е добро решение защото превкл'чва при работещт компресор а размразяването го прави като първо спира компресора иначе може да блокира четирипътния.
Преглед за печат
Това с ключето не е добро решение защото превкл'чва при работещт компресор а размразяването го прави като първо спира компресора иначе може да блокира четирипътния.
Ами ако има достатъчно "самоделкаджии" ще ви постна схеми с таймери за време и прочие...направи си сам, всички екстри за 10 лева../размрази си сам/ всичко е изпробвано :yahoo:Цитат:
Първоначално публикувано от airclima
Само после да не излезе много скъпо въстановяването на щетиге. Аз иначе съм за откриването на нова тема от рода "Направи си сам" или "ТНТМ" и др.
айде, айде. Стига с тия Хайери. Нали ги виждам редовно по улиците как компресорите им тракат като на Осаките и имат доста лед.
За това, че горят много ток няма да споменаваме.
Да, прав си, няма за какво да спориме :)Цитат:
Първоначално публикувано от siliev
[img width=800 height=600]http://img444.imageshack.us/img444/9151/23112007mr8.jpg[/img]
[img width=800 height=600]http://img510.imageshack.us/img510/4980/23112007001zt3.jpg[/img]
Да , прав си, няма да споря :)) Тия с този климатик , никога няма да останат без лед за уйскито :))Цитат:
Ами постни снимки да ги видиме, защото аз по цял ден зяпам всякакви клими и нямам такова впечатление, а твоите твърдения се базират на личните ти наблюдения върху 2 климатика от "ниския ценови клас" от прочутата в цяла Саудитска Арабия марка за охлаждащи машини Хайер-ЧайнаМайна.Цитат:
Ей това ще ми е любопитно да го видя :godЦитат:
http://img89.imageshack.us/img89/567...onictd5.th.jpg
За какво ли са тези релета и датчика pipe outdoor/TRS/...... :081: :081: :081:
Моля да обърнете внимание на неравномерното натрупване на леда (Отдолу и една ивица в средата са по-дебели). Това го наблюдавам и при мене, искам да кажа че първо така се заскрежава, после и цялата пита, но нямам проблем с размразяването. Нормално ли е такова неравномерно заскрежаване?Цитат:
Първоначално публикувано от rsvr
По принцип такова зловещо замръзяване не е нормално, на някои климатици съм забелязал, че точно в средата на топлообменника няма тръбичка , а са само ламели и затова точно там остава ивица с лед след "дефрост".
Не, не! Исках да кажа, че първоначално стреж се появява приблизително на същите места, докато останалата част от питата все още видимо няма следи от заскрежаване и постепенно побелява цялата пита. Това ме интересува дали е нормално. При дефрост се изчиства напълно. Това го забелязах при една силна мъгла!Цитат:
Първоначално публикувано от rsvr
фреона циркулира по тръбичките .. там от където тръгва първо се заскрежава тъй като пътувайки се затопля
Ами нормално е от някъде да започне и да има повече от другите места, щом ти се размръзява напълно, проблем нямаш, всичко ти е наред.Цитат:
Първоначално публикувано от ba4_dido
Проблем е , както беше описано в голямата тема за размръзяването, след дефрост ако някъде останело лед и започне след всеки дефрост да расте ивицата с лед...това вече е кофти система за размразяване.
Открих веществото което не позволява замръзване на питата .
Но мисля да го патентовам и тогава ще го има на всички климатици. Няма и да се спори по въпроса :ole
Ох завалийката,изобретател станал.Цитат:
Първоначално публикувано от toto1
Радвам се да те видя на линия.Само бих помолил,да пожалиш нас по-простите,като запазиш за себе си тези технологични тайнства.