Re:Размразяване на климатици
09LGC - още при монтажа като че ли умишлено му сложиха лек наклон назад на външното тяло, понякога на ден размразява по 5-6 пъти, понякога хич но всичко се отича идеално и нищо не е замръзнало, незнам дали е заради наклона към дупката за отичане или просто добре се размразява...
това са безбожни цени....
Климаком продават отделно нагревателя за МЕ/включва се на предвидена за това букса /,НО ИМАМ ЕДНО ГОЛЯМО СЪМНЕНИЕ,ЧЕ ТО Е УМИШЛЕНО СВАЛЕНО ОТ ВЪНШНОТО ТЯЛО С ЦЕЛ ПЕЧАЛБА!КАШОНИТЕ СА ПРЕПАКЕТИРАНИ/OUTDOOR/!ЛИЧИ СИ ПО НОВИТЕ ПЛАСТМАСОВИ ПАКЕТАЖНИ ЛЕНТИ-ОРИГИНАЛА Е БЯЛ И Е ЛЕПЕН,СЕГА СА ЧЕРНИ И С МЕТАЛЕН КЛАМП!
Би ли обяснил,защо пишеш с главни букви?Едва ли някой има проблем със зрението!
Модели VA и VAH. Не е ли точно там разликата?
Нагревател дълаг 2 метра + регулатор за температурата + монтаж лично аз го монтирам за 100лв. това не е бог знае колко скъпо.
Незнам другите фирми колко взимат за тази услуга но за мен повече не би трябвало да е.
Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Нагревател дълаг 2 метра + регулатор за температурата + монтаж лично аз го монтирам за 100лв. това не е бог знае колко скъпо.
Незнам другите фирми колко взимат за тази услуга но за мен повече не би трябвало да е.
Да, цената ти е напълно нормална. При мен разликата е, че полагам 3,5м нагревател. Цената е същата
Поздрави!
Цитат:
Първоначално публикувано от py4
Това "марковото" при добър zoom доста наподобява Samsung с това елипсовидно лого.
Не само наподобява... баш "марков" Самсунг :))
Цитат:
Първоначално публикувано от ssilent
аз имам същия ....днес размразявах другия който май има проблем(писал съм в темата за Митсубищи)...двата климатика са с еднакви външни тела(засега нямам оплаквания от климатика за който питаш) ...не знам каква денивилация има ....не съм слагал нивел....но при комперсора въобще не трупа лед и няма лед поне този който отворих...както и няма никаква опасност перката да опре в лед....
Решението за мен е....
1. Нагревател от съпротивителен проводник по дъното на тавата.
2. Управление на две нива....
Да работи нагревателя само при температури под 0гр.
Да се включва през опитно установен интервал за опитно установено време....нещо от сорта за един час през три часа примерно....
Предимство....Проблема се решава като нищо не се бута по управлението на климатика....единствено се взема захранване за проводника(нагревателя) и управлението....
Какво точно ще се скове за управлвние в момента не зная ...но мисля че и таймерите и термометъра могат да се намерят като готови Хоби-Китчета....
Недостатък....не зная как ще реагира фирмата към която е гаранцията....Втори недостатък...ще "гори малко ток" да кажем примерно с два три киловата на месец.
Вече съм с нагревател за МХИ-то, просто с тоя лед стана нетърпимо. Засега е добре, но впечетления по-нататък /цена на монтажа 75 лева/. Консумацията е 150 вт. х 24 часа = 3,6 квт. хич не е малко, но ...................
Цитат:
Първоначално публикувано от Tamrock
09LGC - още при монтажа като че ли умишлено му сложиха лек наклон назад на външното тяло, понякога на ден размразява по 5-6 пъти, понякога хич но всичко се отича идеално и нищо не е замръзнало, незнам дали е заради наклона към дупката за отичане или просто добре се размразява...
Май добре се размръзяват :ole Тия с Митсубишитата явно са жертва на измама(преджобването на кашоните). Последно имат ли букса и нагревател фабрично който после е взет за да им се предложи за 75-100лв или нямат? Не разбирам как в 21ви век, такава фирма като Митсубиши да не може грамотно да реализира едно размръзяване?!?(не ми се мисли другото как е направено). Крайно съм разочарован четейки оплакванията :081:
П.С. както ми го изхакаха външното тяло с една стълба на високото(нямам достъп с ръка до него) - изкарах късмет че на Фужитсу не трябва да им се "бае" с топла вода и т.н. :god
Азбях писал че миналата зима имах такива проблеми с мицубишито но тогава ме освиркаха във форума. Сега с мидеиката си имам фабричен нагревател 25w почти не харчи ток.
curizo, как ти го вързаха? Нон-стоп ли ще работи? 150 W харчи хубав климатик в малка стая при темп. над 0. Това са 17 лв на месец ако ти е вързан да работи постоянно...
Затова ти казвах да не прибързваш с нагревателя.
dgenov, няма такова нещо като нагрвател още с доставката при МХИ, и при МЕ ме съмнява. Там си имат H накрая в моделите (от Heater) - те са си с нагреватели.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
curizo, как ти го вързаха? Нон-стоп ли ще работи? 150 W харчи хубав климатик в малка стая при темп. над 0. Това са 17 лв на месец ако ти е вързан да работи постоянно...
Затова ти казвах да не прибързваш с нагревателя.
dgenov, няма такова нещо като нагрвател още с доставката при МХИ, и при МЕ ме съмнява. Там си имат H накрая в моделите (от Heater) - те са си с нагреватели.
С терморегулатор е ..... настроен е да се включва при външна темп. +4 / има възможност за регулиране / т.е. при тези температури навън - постоянно. Дидо ти хубаво ми казваше да не прибързвам с нагревателя, но довечера ще ти пратя снимка за да го видиш как изглеждаше отвътре......и отвън. Мисля си и следния вариант - при положение, че сега няма никакъв лед, ако го изключа за 2-3 дни и след това го включа, дали ще успее да рамрази леда ...... Ако някой има нагревател и е правил подобен експеримент, моля да сподели............
нагревател ли ,да взема и едно одеалце да му метна да не настине .. я да бичат там, като се обледят тавите просто пия 1 чаша вино повече щото явно е студено и влажно навън :Drinks: