Този сезон започнах само с Дюпонт да работя и забелязвам че се държи малко по-добре от другите марки.Аз ли си го втълпявам или му е друга химическата формула?
Този сезон започнах само с Дюпонт да работя и забелязвам че се държи малко по-добре от другите марки.Аз ли си го втълпявам или му е друга химическата формула?
Няма как да му е друга химичната формула. По скоро разликата се дължи на нещо друго. В крайна сметка Дюпонт са си световен производител на фреони. А да те питам какво разбираш по по-добре. В крайна сметка всичко се смята за определени характеристики на фреона.
Не си втълпяваш въобщеПървоначално публикувано от Markony
Mерцедес се прави и в Гемания и в "EU"и в Турция и в Китай, па все си е Мерцедес, ама някак има разлика.
Чак пък да има разлика... и да я усетиш.... за кой фреон става дума?
Естествено, че на сплитак с няколкостотин грама няма как да усетиш.Първоначално публикувано от cooler
На нещо по-едричко с около 5 и повече кг. се усеща. Еле па ако е с електронно ТРВ.
407 и 410 определено.
На кола изобщо неможе да усетиш разлика пълен абсурд е заблуждаваш се и си вярваш.
Е така де. Ама на друго се усеща.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
За да се усети разликата трябва да заредиш една и съща инсталация със двата вида фреон и да я тестваш ,едвали това някои го е правил ,възможно е да има и да няма разлика възможное и другия да е по добър.По принцип по скъпото е по качествено ,но важи и максимата ако не можеш нещо да го продадеш ефтино го продаваи скъпо.До се га не съм срешнал в нито една машина да е опоменато с каква марка фреон е заредена и с кава да се зарежда а е опоменато само видът фреон.А за мзслата е опоменато.
Абе тука всичко опира до контрол на качеството от завода производител така че дали фреона че е от Дюпон или Словей или Този гръцкия( в момента ми убягва името ) не мисля че могат да се определят някакви съществени разлики, виж ако производителя е в китай или Анадола от там всичко може да се очаква включително и несъответствие между етикета и съдържанието