Резултати от 1 до 10 от общо 10

Голяма температурна разлика между земята и климатика

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    118
    #1

    Голяма температурна разлика между земята и климатика

    Имам следния проблем - при зададени 24гр климатика достига на бързо 25 и съответно изключва ( инвертор е ) . На пода обаче е 15 гр , а на 1м от него 20гр. Тая голяма разлика е обусловена от това че живея на 1-ви етаж и макар и много добре изолирано помещението ( 2см фибран и паркет на пода , гипс-картон и вата на външната стена пвц и пр. всичко както си му е реда ) никак не ми харесва ситуацията да ходя по тоя студен под , а пък и бебето ще почва да пълзи вече.
    Проблема не е в датчиак на климата , който замерих с друг термометър с 2 датчика и показват едно и също в целия диапазон от 19 - 28гр. Снощи пуснах един конвектор Делонги и вървя тая сутрин до 10 ч. и разликите в трите точки се запазиха на пълно , така че игнорирам да е и от отоплителния уред. За да е по поносима ситуацията боравя по следните 2 начина .
    1-во при 24гр увеличавам вентилатора на средна степен , (която си е обаче доста висока ) и по този начин превърта на голяма скорост въздуха като не позволява на климата да изключва и оравнява доста добре температурите , но стаята е малка - 3x4m и не е много приятно да се стои на тоя вятър пък и си е шумничко.
    2-ро това което ползвам сега и ми се струва малко по-добре - увеличавам температурата на 28 гр и вентилатора на авто като климатика бързо си ги достига и се намаля и работи така дълго на минимум (дори и спира щото става 29гр) при което ми поддържа 17 на пода и 23,5 на метър от него .
    Въпроса ми е : може ли да се накара датчика да взима сигнал да речем на 1,5 м. над земята и да са малко по-реални нещата . Тука въпроса е че тоя датчик е наврян с други платки в една кутия хваната пред вътрешния топлообменник и съответно не може да се мести .
    Има ли някакво друго решение или да си карам по мойте си начини ?

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #2

    Re:Голяма температурна разлика между земята и климатика

    Цитат Първоначално публикувано от rumo
    Имам следния проблем - при зададени 24гр климатика достига на бързо 25 и съответно изключва ( инвертор е ) . На пода обаче е 15 гр , а на 1м от него 20гр.
    Има ли някакво друго решение или да си карам по мойте си начини ?
    Пробвай да "разсееш"с хоризонталните жалузи струята въздух която излиза от климатика в различни посоки така мисля по-рядко ще изключва и повече ще затопля въздуха без да изключва като в същото време няма д а имаш в тази малка стая толкова силен въздушен поток.Това може да даде от 3% до 15% по-голям разход на климатика.

    Пиши за резултата ако решиш да пробваш.

  4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    1,260
    #3

    Re:Голяма температурна разлика между земята и климатика

    А жалузите на къде са насочени?

  5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #4

    Re:Голяма температурна разлика между земята и климатика

    Насочи ги надолу.

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #5

    Re:Голяма температурна разлика между земята и климатика

    Ти сам с стигнал до правилноторешение. Дъжиш на по вичока скорост вентилатора. Средната скорост не е висока. Аз бих препоръчал и максимална скорост, когато няма хора в помещението. Иначе е трябвало да сожлиш на пода 4 см фирбран.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    118
    #6

    Re:Голяма температурна разлика между земята и климатика

    rkk @ надолу са има си хас да духа топлия въздух по тавана
    justify @ разсеян е въздуха доколкото е възможно - духа си към най празните пространства в стаята , то цялата мебелеровка се размести не знам колко пъти вече - всичко е съобразено само с климатика - той най -важния в тая стаята , даже и бебето въртим заради него
    Julian @ на всеки климатик скоростите му са различни - така че уверявам те на моя средната въобще не е слаба - на смалко да събори коледната елха , докарва го почти като в гората през зимата. А що се отнася до 4см фибран , то и сега с 2см + 7мм паркет се спъва човек на входа , а пък ако бяха 4мм сигурно стъпало трябваше да отливам .
    Въпроса е : как да накарам климатика да визма сигнал от по-ниско , ако беше с тия датчици с една жичка до сега да съм я удължил или сменил с друг датчик . Сега като се замислям едно Саньо с темп. датчик в дистанционното щеше да реши проблема май...
    Както и да е - Весели празници !

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    277
    #7

    Re:Голяма температурна разлика между земята и климатика

    Цитат Първоначално публикувано от rumo
    .....Въпроса е : как да накарам климатика да визма сигнал от по-ниско , ако беше с тия датчици с една жичка до сега да съм я удължил или сменил с друг датчик . Сега като се замислям едно Саньо с темп. датчик в дистанционното щеше да реши проблема май...
    Както и да е - Весели празници !
    За съжаление, колега, когато се купува климатик, се проучва много и се заделят колкото може повече парички - моделите на Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA и MSZ-FD35VA имат сензор, наречен "i-see", който прави точно това, от което ти имаш нужда - да мери температурата на пода (аз имам втория модел и първоначално си мислех , че е маркетингов трик, но после разбрах, че не е така ) - стр.8 от Ръководството: http://www.climacom.com/pdf/MSZ-FD-BG.pdf

  10. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #8

    Re:Голяма температурна разлика между земята и климатика

    hm ...дали точно ти мери температурата климатика? При мен откакто с рулетка измерих 1 метър и ковнах там термометъра,разбрах че климатика ми е точен на конец.Когато те чета,си мисля че не мериш точно температурата,а за проблема ти-ами ти си в малка стая,вземи си купи един килим и го постели на пода-помага!Сега поне има 1000 модела,дето се казва има за всеки джоб.

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    277
    #9

    Re:Голяма температурна разлика между земята и климатика

    Точно така , на един метър температурата може и да съвпада, но за всички точки на стаята - едва ли. Не се занимавам с климатици, но от такива хора знам, че обикновено електрониката сравнява температурата на постъпващия въздух със зададената. Температурата би се изравнила приблизително навсякъде, ако топлинните загуби са еднакви във всички посоки и никой не влиза и излиза , но това едва ли е така на практика.

  12. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #10

    Re:Голяма температурна разлика между земяm

    Съгласен съм с теб и да допълня само,че когато помещението е по голямо,по плавно се качва температурата,но и по плавно изстива и когато вкараш помещението в един постоянен комфорт (постоянна температура) някоклкократно влизане и излизане не влиае толкова на температурата-всичко това е от личен опит.При мен климатика отоплява хол25,коридор (голям 10) баня 4 и кухня 15 + почти не го броя един коридор малък 1,5 а в температури като сега а и пък и до минус 1-2-3 успешно се топли и детската - която в момента не ползвам и не отоплявам,но всичкият този въздух има някъква температура и всички тези мебели и вещи ( при все че съм с малко мебели защото искам пространства) са загряти,при едно отваряне постъпващият въздух е нищожен спрямо количеството на вътрешният и загрят .....така че при колегата тези 12 квадрата много бързо се загряват и климата намалява,може би му трябва повече време за затопляне-само при положение че не влиае толкова много изтиването....Не се разбира дали климатика работи на постоянен режим и дали по пътя си въздушният поток не среща някаква преграда която да пречи на въздуха пряко да обдухва пода и то така по цялата му дължина....за това при толкова ограничено описание е трудно да се гадае,но килим при всички положения ще направи по поносимо докосването на пода, а в момента дори да не разполагаш с добри средства за хубав вълнен килим,има на пазара и да 100 лв мокетени който също мисля че вършат добра работа...

    П.С. след толкова писане само не казах че при мен температурата въпреки голямия обем се различава до 1-2 градуса.....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Голяма разлика в измерването?
    От valentino76bs във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 13
    Последно: 30-01-11, 00:24
  2. Защо има такава голяма разлика в цената на SHARP AY/AE XP12HR
    От valjeval във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 5
    Последно: 30-06-10, 19:11
  3. Osaka CH-12-JB - голяма температурна разлика в стаята
    От todor_l във форум Климатици Osaka
    Отговори: 7
    Последно: 18-10-09, 10:07
  4. Разлика между *.src.rpm и *.rpm
    От Malone във форум Linux
    Отговори: 17
    Последно: 06-11-03, 10:10
  5. Разлика между DVD+R и DVD-R
    От BobyTT във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 21-08-03, 12:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе