Имам следния проблем - при зададени 24гр климатика достига на бързо 25 и съответно изключва ( инвертор е ) . На пода обаче е 15 гр , а на 1м от него 20гр. Тая голяма разлика е обусловена от това че живея на 1-ви етаж и макар и много добре изолирано помещението ( 2см фибран и паркет на пода , гипс-картон и вата на външната стена пвц и пр. всичко както си му е реда ) никак не ми харесва ситуацията да ходя по тоя студен под , а пък и бебето ще почва да пълзи вече.
Проблема не е в датчиак на климата , който замерих с друг термометър с 2 датчика и показват едно и също в целия диапазон от 19 - 28гр. Снощи пуснах един конвектор Делонги и вървя тая сутрин до 10 ч. и разликите в трите точки се запазиха на пълно , така че игнорирам да е и от отоплителния уред. За да е по поносима ситуацията боравя по следните 2 начина .
1-во при 24гр увеличавам вентилатора на средна степен , (която си е обаче доста висока ) и по този начин превърта на голяма скорост въздуха като не позволява на климата да изключва и оравнява доста добре температурите , но стаята е малка - 3x4m и не е много приятно да се стои на тоя вятър пък и си е шумничко.
2-ро това което ползвам сега и ми се струва малко по-добре - увеличавам температурата на 28 гр и вентилатора на авто като климатика бързо си ги достига и се намаля и работи така дълго на минимум (дори и спира щото става 29гр) при което ми поддържа 17 на пода и 23,5 на метър от него .
Въпроса ми е : може ли да се накара датчика да взима сигнал да речем на 1,5 м. над земята и да са малко по-реални нещата . Тука въпроса е че тоя датчик е наврян с други платки в една кутия хваната пред вътрешния топлообменник и съответно не може да се мести .
Има ли някакво друго решение или да си карам по мойте си начини ?