-
Re:Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител
аз като прост потребител ги смятам около 80вата на кубик и дори при минус 19 градуса,дайкина работеше без задъхване , а аз ходех по КРЕМАКЛИЙКА(малко пищовче)
-
Темата е стара,но според мен е актуална за начинаещи потребители на климатик като основно отопление. Ще си позволя да дам съвет на базата на личния ми опит като потребител - След като си калкулираш необходимата топлинна мощност за дадено помещение следва да се потърсиш модел който разполага с такава номинална мощност при външна температура -5/-10 С. Стандартно производителите дават номинала при +7 С и в много случаи /според загубите на помещението/ при минусови температури не стига топлинна мощност,компресора върти на макс повечето време - от там заскрежава изпарителя далеч по бързо и дефроства доста по често , от там следва трупане на лед по дъното /защото малко климатици се оттичат кадърно/ бръмчене ,че и щети.Тъй че тези неща е добре за всички ни да се имат редвид . Айде със здраве :Drinks:
-
-
Здравейте колеги!Моля за компетентен отговор ако може.стая 23кв.м юг,2етаж,изолация,тухла.Чудя се дали 12-ка дженерал usb конвенционална ще се справя или Midea инвертор MSR -12HRDN1.Бюджета е 1000лв.Помагайте?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от pgv70
Здравейте колеги!Моля за компетентен отговор ако може.стая 23кв.м юг,2етаж,изолация,тухла.Чудя се дали 12-ка дженерал usb конвенционална ще се справя или Midea инвертор MSR -12HRDN1.Бюджета е 1000лв.Помагайте?
http://www.technomarket.bg/products/...xn-35k-rxn-35k
-
Мерси за съвета,но като сложим и 150лв монтаж ми идва скъпичко.А и дали зимата ще смогва този Дайкин?Мерси за отг.предварително.
-
Цитат:
Това в кой град е, за стая от къща или апартамент става въпрос и какви t искаш да поддържаш през зимата, бюджета ти с включен монтаж ли е или не?
-
За Варна става въпрос,апартамент.Температура24гр и макс.1000лв. с монтажа да е...
-
Цитат:
За Варна става въпрос,апартамент.Температура24гр и макс.1000лв. с монтажа да е...
GREE Препоръчвам ти GREE не случайно по добри са от Мидея с компресори на Дайкин са за тези пари си струва....
p.s от миналата година някой модели на Дайкин се правят в завода на GREE
-
изчакай някой ден и ще можеш да имаш много добро предложение от Panasonic -инверторен модел и мисля че ще взелнеш в 1000 лв с монтажа. Иначе гласувам за 12USB или съответния модел на Fuji Electric RS12UC. Нямат нищо общо с инверторната Мидейка.
-
мерси за съветите на всички!Явно ще е дженерала -по ми допада,дано го имат в булклима.
-
Дайте малко факти с какво конвенционалният Дженерал е по-добър от инверторната Мидея...
Консумация ли,ТРВ ли има,надежност ли,работа при по-ниски температури,гаранционен сервиз ?
Или щото е "Японски" ?
Случайно да знаете какви са параметрите на отопление на MSR-12HRDN1.
И не ми говорете глупости че ракламирам марки,защото 90% от климатиците които ми минават през фирмата са Мидея и Фуджитцу/Фуджи Електрик.Много добре знам кое как работи и колко консумира.
Вземи си Мидеята пич.В пъти е по-добра.Погледни и MSY-12HRDN1.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от FormatC
И не ми говорете глупости че ракламирам марки,защото 90% от климатиците които ми минават през фирмата са Мидея и Фуджитцу/Фуджи Електрик.Много добре знам кое как работи и колко консумира.
Вземи си Мидеята пич.В пъти е по-добра.Погледни и MSY-12HRDN1.
FormatC пак ли почна с най "великата" марка Мидейка-та направо тия от Дайкин и Fujitsu да ги закриваме защото "не струват!?" и да си купим по една Мидея за 100 долара и да я продаваме на хората за 499лв :RTFM:
p.s от почти всички твой постове си личи не скритата реклама на китайските щайги "Мидея" дето харчат колкото един калорифер...... кофтито е че не топлят колкото него :RTFM:
-
Дай факти с какво е по-добър конвенционалният Дженерал от 12HRDN1Цифри ако може.В квартала има един който бута масло и съм го виждал да говори на една определена част от тялото си .Общо взето постовете ти ми приличат на част от монолога му.
-
При продадени само за миналата година над 3500 мидей около 1000 Fuji-та над 1500 Дайкина мисля че ЗНАМ за какво иде реч. А на написани китайски фабрични каталози НЕ ВЯРВАМ. Личен опит от внесени около 4000 климатика от тази велика страна. Че в каталога на мидеята май пишеше 220Волта за канална 60-ка. Зная колко колеги изреваха и сменяха за тяхна сметка Мидейки инверторни с Hitachi или Fuji ........ И понеже тези цифри сигурно ти се виждат странни можеш да питаш за тях Атанас Спасов-Магнум Д, с който сме мноого добри партньори.