Какво е заглушител на фреона ?
Здравейте, срешнах термина "заглушител на фреона" в една сравнителна таблица на климатиците с висок коп, но точно сега не мога да я открия.
Може ли някой да обясни какво представлява този заглушител?
Срешнах във форума че щом се чува "бълбукане" при дефроста значи климатика ти не е монтиран както трябва?
[img width=800 height=458]http://img396.imageshack.us/img396/237/sravneniedx0.jpg[/img]
Re:Какво е заглушител на фреона ?
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
Здравейте, срешнах термина "заглушител на фреона" в една сравнителна таблица на климатиците с висок коп, но точно сега не мога да я открия.
Може ли някой да обясни какво представлява този заглушител?
Срешнах във форума че щом се чува "бълбукане" при дефроста значи климатика ти не е монтиран както трябва?
Хайде да не изпадаме в крайности.И моят подовА 50-КА дайкин за 3000 има уж 4 заглушителя които 1-вата година не даваха да се чуе фреона дори и при дефрост, но сега на 2-рата се чува.Не е болка за умиране, то и при другите се чува/Важното е да топлят и да не те будят.Бълбукането/завирането на фреона е нещо нормално прочети и упътването за климатика за ползване и ще разбереш.Бъдете доволни за тези пари няма толкова качествена 50-ка, а тази е на дайкин все пак.
Не че ги хваля, но това са фактите все пак.
Климатика не ме буди той е в другата стая, там фреона не го чувам, пречи ми да заспя когато стартира компресора когато е на он-офф, когато бачка нонстоп всичко е ок.
Чисто технически се интересувам, аз климатика съм го купил, каквото има вътре има! :) Дори съм много доволен. Не коментираме моя специялно.
Какви са тия заглушители някакви разширения по тръбите на външните тела ли е? Каква е идеята? някой снимчица?
А и много народ избира клими за спални и това би било определящо за избора но в магазините дори не се споменава. гледах го в сервизните ръководства но там го има само по скиците на тръбния път.
Никой ли не знае за тези заглушители. Да разберем технически как действат. Мен също ми е любопитно някой с конвенционален модел да каже чува ли се фреона. Защото нали той постоянно работи он-офф. То и аз имам конвенц. 9-ка, ползвам я само лятото в търговска барака, но досега винаги е работил като инвертор. В смисъл, компресора му никога не изключва, цял ден, тъй като не може да достигне зададената темп. И затова аз фреона не го чувам.
4 Прикачен файл(ове)
здрасти - сега да се разберем първо не съм специалист и може да напиша страшни глупости :) , но ето какво хванах : заглушителите са някакви удебеления по пътя на фреона - ако щете както гърнетата на колата :)
това голямото веднага след компресора може и да не е заглушител...
повече картинки и по-малко приказки - и всеки да си прави изводите сам за себе си :
схемичките са за дайкин rxs а снимката е на ldc или lcc на колега от форума.