Сравнение на инвертори 18 или 5kw хладилна мощност в режим на отопление
Смятам,че въпроса е актуален предвид различните концепции на водещите производители.Все пак това са машини със значителна консумация (когато говорим за употреба в бита) така че не е маловажно да се знае какви са особеностите в работата на отделните модели.
Re:Сравнение на инвертори 18 или 5kw хладилна мощност в режим на отопление
Ами това сравнение е много добро, ама за съжаление пазара на климатици е доста динамичен и реално трябва да се отбележи че са валидни само последните постинги. Това, което искам да кажа е че днес някой климатици могат да имат много добър баланс на качество и цени, но това изобщо не е валидно за утре.
:smiley: Всички сме свидетели на бурното развитие в технологиите. Проблемът е, че това развитие не винаги води до очаквания (от нас потребителите) напредък в усъвършенстването на даден продукт,а е насочено да доведе до по добри финансови резултати за марката за да оцелее.
интересна тема но предлагам d_imige да събере инфото и да го постне в първият пост.
излизат инетересни модели на пазара - панасоник имат някаква евтина 18-ка, както и 15-ка за която сега разбрах, дайкин вади FTXN-K : малко намалена версия на успешния /на пазара/ FTX-G , Fujitsu имат нови машини - 18-ки, а ако говорим за 5кв нокриата си е 14-ка но там е друг класа, излизат и нови тошиби, а бе нов сезон нов късмет - да се молим за нова мека зима.
За новите машини нямам никакво инфо.Това което ми се ще,е да коментираме машини на поне годинка-над които хората имат наблюдения!Например FD50VA , RSB18LD , 18PKVP-E , FTXS50
ами аз изкарах една зима с FTX50GV - доволен съм, стоях на топло, колкото задам толкова градуси става, бях се стреснал че нямам съседи и малко преоразмерих :) но пък зимата не съм затварял врати. Сега го пуснах за първи път да духа студено и се стои тихо и комфортно е.
екстри -
око за присъствие : не ми хареса как бачка, усеща че ме няма и се намаля, а после се юрка да се набира точно когато вляза в стаята.
3д потока - стоя също изключен за зимата не става да се ползва.
плюсове : мощен и тих, за голяма машина останах изненадан колко плавна/комфортна струя въздух духа - това ми беше голямо притеснение.
плюс е и сметката ми за ток. доволен съм.
минуси - дефроста на време - 44 мин.
при мене поскърцват пластмасите - може да е от монтажа, а може и да е от тв-то под климата - така и не разбрах, но не е болка голяма.
минус е и новата цена.
А бе доволен съм и поне 4-рима мои познати са с такива.
купих го като излезе модела - сега съм на 80 90% да си взема новата 50-ка FTXN50K
Ако погледнем FD50VA и FTXS-50 имат едни солидни като размер външни агрегати (предпоставка за малък спад на мощността при минусови температури според мен) докато RSB18LD и 18PKVP-E са с характерните за 35-иците/12-ките размери на външните тела.Затова ми е интересно как последните покриват тези стандарти за мощност?
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
при мене поскърцват пластмасите - може да е от монтажа, а може и да е от тв-то под климата - така и не разбрах, но не е болка голяма.
Поскърцването на пластмасите се случва при много климатици, заради температурни промени. Не съм задълбавал много по въпроса, но ако трябва ще проверя, защото климатици от един и същи модел понякога скърцат пък други не скърцат и явно е въпрос на нещо в самата стая.
И моето MHI скърца, но само като сменям температурата на 3-4 градуса, ако не я пипам няма звук.
Re:Сравнение на инвертори 18 или 5kw хладилна мо
Няма какво да бие NOCRIA AWYZ14LB в този диапазон. :god
-Това е факт,но как да си го обясним? :Drinks:
Е да ама мисля, че трябва да се вкара в това сравение по някакъв начин и фактора цени. Няма как да се сравняват неща, които са несравними! Някой климатици струват 500 лева пък други 2500 лева. Много ясно че тези, които са на по-високи цени са много по-добри, защото в тях са вложени повече усилия.
Цитат:
Първоначално публикувано от d_imige
-Това е факт,но как да си го обясним? :Drinks:
Такава е маркетинговата политика на Fujitsu - получаваш максимално съотношение - цена/качество. Ако искаш нещо повече, си купуваш Тошиба или... хм, или друго :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Ако искаш нещо повече, си купуваш Тошиба или... хм, или друго :)
Или нещо, което се получава от две тошиби! :taz :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Няма какво да бие NOCRIA AWYZ14LB в този диапазон. :god
как ми текът лигите за една такава машина...
но на въпроса нокриата е с малко външно телце, мисля и конвенционалната 50-ка на мицубиши, а и FTXN-kite са дребнички по-скоро като 12-ки
изрових панасоника KIT-YE18-MKX - бюджетна 18-ка но е нов модел май и не се знае как ще е :)