Ясно, де, но и консумацията най-вероятно нараства. Те тия графики са си по номинална мощност предполагам. Иначе по-мощното си е по-добро, де;)
Преглед за печат
Ясно, де, но и консумацията най-вероятно нараства. Те тия графики са си по номинална мощност предполагам. Иначе по-мощното си е по-добро, де;)
аз мисля, че при това ниво на развитие на електрониката да се произвеждат инверторни климатици с капилярки е признак на лош вкус
след като имаш процесор вън какво пречи да управляваш вентил и колко е по-скъп един вентил от капилярен блок с чек вентил - едва ли има някаква съществена разлика, от от друга страна ако произведеш половин милион климатици и има един долар икономия си по-богат с половин милион долара...
в това отношение панасоник са едни от лидерите по подобни, бих казал безполезни, икономии и упорито продължават да произвеждат инвертори от така наречения висок клас с капилярки (Е7,9,12МКЕ)
в ниския клас пък (YE-серията) вентила се използва да се се правят 18-ки в корпус на 12-ки
и все пак на нас не ни е съдено да бъдем производители и да можем да оценим правилно всички аспекти на подобни решения...
Ето и един Sharp дето се води висок клас, мисля, а е с Capillary tube:
http://lampopumput.info/foorumi/inde...0;attach=13801
Мда,и този шарп е оборудван с компресор на тошиба,използван в топ модела си през 2000г. da89x1f-20f,което не е лошо де.Стара чанта,ама лачена -дет се вика. :)
Е-МКЕ за мен не е високия клас на Панасоник. Високия клас знаеш кой е много добре, но за съжаление върви по-трудно продажбата ;). Но там такъв компромис няма!Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
Аз не бих отхвърлил така леко капилярката. Дебита й също се променя при промяна на условията и се "самонагажда" към променените условия. А като се "поиграе" малко с дебита на вентилатора, нещата не са чак толкова "черни". Има, не малко, марки и модели с капилярки, доказали се през годините, които с нищо не отстъпват на модели с регулиращи вентили. Аз уважавам решенията на производителите и гледам да се съобразявам с тях, което не изключва и лично мнение и отношение по даден въпрос. Вярно е, че регулиращият вентил дава възможност за много по точно и прецизно настройване на системата, но не съм убеден, че "някой" си дава чак толкова зор да го направи. Май и те са го подкарали през просото...Така, че наличието на регулиращ вентил, не винаги значи 100% по качествено. Лично мнение.
Ето и една комбинация :P
Какви са предимствата?
Предполагам се води по-добро, отколкото ако е само с ЕЕV?
Хора, хвърлете едно око на MHI HG-S сериите - on/off машини с electronic expansion valve;) Доста добре държат мощност до -5 и COP е почти 3 дори и да се смята по номиналната консумация, а тя в студа пада - тоест още по-висок COP от този по-грубите сметки дето аз направих набързо;) По-надолу няма данни какво се случва обаче. Но над -5 е звяр! Машината е мн добра! Сега чак разбрах защо цените са им такива - 1200 лева без монтаж за машина с отоплителна мощност 2800W;) Също така са фраш с екстри - всякакви филтри, йонизатори, 3D потоци, самоподсушаване на вътрешната пита и тн.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...ir-ItA&cad=rja
това е най-умния и премерен отговор на цялата говорилня по повод спора вентил или капилярка, който съм срещал до тук и изцяло го подкрепям, въпреки че преимуществата на вентила остават безпорни, а в по-големите системи не може без негоЦитат:
Първоначално публикувано от geozap
тъй като при моята любима марка панасоник често идват здрави машини със задръстени капилярни блокове (по най-различни причини) в момента взех една 12-ка и и сложих вентил (имам много стари в изобилие почти без пари). разработихме и една универсална платка за управление и ще видим какво ще покажат тестовете (дали сме се справили). не вярвам обаче да се случат и чудеса т.е. най-много да се върнем в изходно положение.
... Който не опитва, той не се движи напред. Човечеството се крепи на проба и грешка все пак. Така се движи от както го има.
високия клас според панасоник за българския пазар, т.е. това, което те упорито се опитват да продават тук като най-висок клас имах предвид, но това си е изцяло огромен проблем при панасоник и 2012 нищо няма да се промени - ще видим нови симпатични пластмаси със същите външни тела от не много висок клас, има някакви индикации, че лятото щели да дадат флагшип модел, но това кой знае дали ще станеЦитат:
Първоначално публикувано от deian
аз почти не познавам друга марка, която така упорито през годините направи всичко възможно да си унищожи своя втори по големина пазар (българския) с какви ли не грешки - като се тръгне от трошенето на пружини на компресори поради глупаво устроено връщане от размразяване и се стигне до упорството да не се продават скъпи машини в бг
То за скъпите машини знаем кой направи белята. Ама то една да беше, просто където мине трева не никне след него. ;) Хахаха ... Те от Panasonic още не смеят да вкарат тука Nordic модели, че много тарикати има. ;)
Така е, прочути сме като тарикати...
А каква е разликата между check valve и EEV? В сервизното на е12mke-3 чета refrigerant control: check valve & capillary tube, като капилярката на схемата се намира вътре в check valve-а
Благодаря.
Това е чек вентил (вентил които прупуска в едната посока) и работи на топло затваря и пренасочва дроселирането към 2 капилярка