1 Прикачен файл(ове)
Въпрос за монтиране на климатик
Здравейте.Въпроса ми е може ли да се монтира климатик в стаята при разположението от снимката и терасата ще бъде ли проблем? Ще има ли загуби на енергия и приблизително какви ще бъдат те? Според бюджета ми избрах този климатик: http://www.technomarket.bg/products/...c-cs-cu-ue9hke
Стаята е 16 м2 ,дограмата на терасата е PVC.Благодаря !
Re:Въпрос за монтиране на климатик
Да, може да се монтира. Загуби ще има и Алена може да ти каже точно какви ще бъдат.
Не мисля, че ще е проблем, при мен е така, просто тръбния път стана малко по-дълъг, но климатика е предвиден за това.
В кой град и на каква температура ще го мъчи съпругата/приятелката( :monster ) ти това хайванче???
П.П.Ако имаш въпроси защо са моите въпроси: виж тук .
извинявам се :
1.Жилищно помещение
2.Ще се ползва само за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата на помещението е 16 м2 (грешка 12кв.м била)
б) дограмата е PVC
в) ......
г) изложението е северозападно
д) помещението е на 4-ти етаж
е) помещението се ползва за всекидневна
ж) в апартамент
4. В гр.Бургас
5. желаната температура не се знае...но няма да е висока !
6. топлоизолация -няма
7. ел.уреди в помещението - компютър ,уредба :)
8. сумата е макс. 700лв без монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
10. :yikes :-memnon какво значение има дали имам приятелка или съпруга за климатика :))))) ( бтв нямам)
Цитат:
Първоначално публикувано от steffan
10. :yikes :-memnon какво значение има дали имам приятелка или съпруга за климатика :))))) ( бтв нямам)
И аз се чудя, какво ли го топлят Джъститу чуждите приятелки/съпруги... :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Алена може да ти каже точно какви ще бъдат.
:) :) :-memnon :-memnon :-memnon
Цитат:
Сигурно, защото се знае, че жената най-командва. Като каже че иска 24 градуса и климатика е на толкова. А ако е приятелка - днес я има, утре я няма. Може такава да е логиката :).
По точка 10 ще разбереш когато имаш и тя :kiss: започне да командва :angry: с дистанционното на климатика както него така и теб(със и/или без дистанционно, само с гласови команди :051: ).
Мъжете сме доволни на 20-22 градуса, но жените искат винаги още :taz .
Ако го ползваш на 20-до 22 градуса без да го спираш цяла зима и навън е до - 5 градуса става, но ако паднат температурите -7 и надолу и ти искаш 24-25 градуса=ще му разкажеш играта= не се знае дали и докога ще устиска...
То и аз понеже сутринта 2 часа мръзнах (на 1 -2 градуса навън) фуджито от подписа го набримчих на 25 градуса, но все пак то е 16 400БТУ в режим отопление, докато твоето:
1. не е инвертор
2. не е предвидено при конструирането му от инженерите да отоплява на 24-25 градуса при ниски външни температури по-продължително време.Просто както компресора, така и останалите му детайли не са предвидени за такива натоварвания.Все едно да си купиш едно рено клио и да го набримчваш всеки път от Бургас до София със 180км/ч(24-26 градуса) без да те интересува дали изобщо е предвидено да вдига 180 кв/ч (24-26 градуса) или не е предвидено...
Ще издържи няколко пъти, пък след това ако ти "върже" сервиза и ти повярват си късметлия, ако не плащаш за ремонта...
П.П. Дали ще си ти или приятелката/съпругата ти няма значение, но жените не жалят техниката[url=https://www.youtube.com/watch?v=yGdoH6-Y7Ew#]
Justify - как да не е инвертор.Инвертор е ,погледни ;)
а за
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Да, може да се монтира. Загуби ще има и Алена може да ти каже точно какви ще бъдат.
писал съм:
Цитат:
Ще има ли загуби на енергия и приблизително какви ще бъдат те?
5%,10%,20...50 ??
За тези пари само "заглавието" му инвертор.
Слабичък е.За 20-22 градуса става.Отделен въпрос е дали ще ги достига, поддържа и при какви външни температури...
За тези пари бих купил едно LG, макар, че не се знае сервиза как ще е и с коя фирма може да си "избършат г**за" ...
1 Прикачен файл(ове)
Жените са важни,особено чуждите :kiss:.За какви загуби говорите?За да ти се каже къде да се монтира вътрешното,кажи разположението на мебелите и имаш ли пердета/завеси от тавана,за да видим може ли на тая стена.Ако има-виж картинката и според мебелите прецени в ляво или в дясно да е.Външното ще иде под джама на терасата.Минаваш с две дупки,4-5 метра тръбен път(нормално е за климатика) и някой лев отгоре.
@steffan топлозагубите на помещението зависят от много фактори. Само врачка може да ти ги изчисли и то в kWh, а не в проценти. :)
това LG наистина ли консумира 300W по-малко от панасоника и топли 1kW повече?
http://www.technomarket.bg/products/09054106/lg-s-09at
едит: объркал съм квадратурата.оказа се ,че не е 16 а 12 (3,5х3,5м)
1 Прикачен файл(ове)
Истината се разбира под -10 гр.Тая тераса към стаята ли е та те притеснява,свод ли имаш, стена ли?От ляво или дясно имаш ли помещение с прозорец,за да стане с едно пробиване,тръбите вън и ще са около 3 метра,така:
Лицата на съседната стая и терасата са равни т.е. не става...трябва да е на терасата външното тяло .Ще разпитам дали могат да се свалят неотварящите се крайни стъкла на PVC дограмата ,че малко кофти точно под джама -климатик