Моля за разяснение - режим обезвлажняване
Здравейте моля дайте малко информация - относно режимите на обезвлажняване - при мен има - обезвлажняване и сушене на дрехи - Интересувам се относно това как работи режим обезвлажняване, как работи режим сушене - на моето дистанционно ( тошиба 405ПДР ) при натискане на режим обезвлажняване излиза символ + или минус и има степени до +5 или до -5 какво ще рече това? И още нещо как би било по добре за лятото - режим охлаждане или обезвлажняване - питам за да няма някоя закономерност - рпимерно да има ограничение за време на ползване. Благодаря за всичко.
Re:Моля за разяснение - режим обезвлажняване
Режим обезвлажняване по принцип се използва за горещ и влажен климат, където влажността на въздуха е почит 100% . По принцип, машината работи на режим охлаждане, като има по малко натоварване и в същото време се изтегля влагата от стаята. Колкото до режим изсушаване на дрехи - това е подобно, но в този случай машината работи точно определено време и това обикновено е три часа. Както знаеш, аз използвам също тошиби и мога да те уверя, че съм пробвал лятото да се охлаждам на режим обезвлажняване. Ще ти кажа, че комфорта който създава машината тогава ми е по приятен при еднакви градуси, отколкото при режим охлаждане - при обезвлажняването, студения въздух който излиза от климатизатора е по мек, и не толкова режещ, ако ме разбираш.
Благодаря - значи не ме е напекло слънцето - и на мен мисля ми е по комфортно на този режим - ама питах за всеки случай - да не би да хипнотизирам или да преувеличавам .... а нещо за степените от +5 до - 5 да знаеш какво значи?
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
при обезвлажняването, студения въздух който излиза от климатизатора е по мек, и не толкова режещ,ако ме разбираш.
Сашо,това не е ли така, поради топъл участък на вътрешното тяло при този режим?
+5/ -5 би трябвало да са градусите които желаете да поддържа в помещението над/под настоящата температура в околната среда(тоест около външното тяло където е температурния датчик които мери) при пускането му в режим обезвлажняване/DRY.
Динко, нямам наблюдения върху работата на климатизатора при режим обезвлажняване и не съм обръщал внимание на това за което пишеш. Може и така да е. Просто е по приятно и разбира се, това е индивидуално мое усещане.