-
Проблем с климатик
Здравейте.Взех си обикновен климатик - мобилен.Фирмата е SANG.Работи си добре охлажда , не шуми ,но има един проблем.При пад на напрежението компресора се изключва веднага и е необходимо да рестартирам климатика.Искам да отбележа ,че го ползвам във вилна зона и там падовете са чести.Ще съм благодарен някой да ме посъветва за възможно разрешаване на този досаден проблем.Благодаря !!! :)
-
Re:Проблем с климатик
Очевидно проблема ти не е с климатика, а с напрежението. Опитай със стабилизатор или поне с "умен" разклонител.
П.С. Измери, в какви граници варира напрежението.
-
А какъв е този ,,умен ,,разклонител .От тези къде се слагат пред компютрите ли .Просто не съм особено вещ ,за което се извинявам . :)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342725514[/time]_________________________________________________
Според вас какви трябва да бъдат работните граници на напрежението.То обикновено винаги варира ,но като намаляват стойностите му.
-
-
Благодаря ! :) А дали това е вероятната причина за спирането на компресора или трябва да се пробва със закупуване на този стабилизатор.
-
Би ли пояснил какво означава ,че рестартираш климатика? Само компресора ли спира или целия климатик?Вентилатора продължава ли да работи ? Нещо почва ли да мига или да индикира по дисплея?
-
Климатика е мобилен ,тоест и двата вентилатора продължават да се въртят ,но се усеща едно леко разтрисане корпуса на климатика и спира да охлажда при и малък пад на напрежението.Изключвам климатика от дистанционното и след 1-2 мин го включвам отново като се развъртат последователно и двата вентилатора , а компресора се включва след това като работи до момента на следващия пад в напрежението.Не съм мерил какви са стойностите на напрежението обаче. :)Надявам се ,че тази информация е достатъчно подробна .
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342736220[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342732620[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342729145[/time]_________________________________________________
А като спре да работи компресора ,на дисплея не се изписва никаква грешка.МОБИЛЕН КЛИМАТИК SANG PAC-12 CH
-
Компресора се изключва от защитата ми по ток.Затова и не тръгва заедно с вентилаторите,а след още малко време. Ако климатика е наред и тока също,като го пуснеш нормално ,заедно ли тръгват вентилаторите и компресора ? Или има същата по дължина пауза между тях?
-
Климатика е на 2 дни и не съм забелязал тази зависимост още.Но първия път като го пуснах-тоест вчера всичко си тръгна веднага.А днес след доста такива падове като че ли се позамисля в минути компресора преди да тръгне , а вентилаторите след рестарт на климатика си въртят и двата ,първо единия после другия .Незнам дали нещо в климатика се е повредило и дали трябва да го нося на ремонт.
-
Аз ти обясних защо става така - включила се е защитата на компресора.Тя спира само него ,а вентилаторите остават активни. Трябва да минат няколко мин да поизстине защитата ( едно малко реотанче е с бимет.пластинка) ,за да се задейства отново компресора.
Нищо не се е повредило,но не може така да караш.Ще го скапеш бързо.
-
Благодаря за инфото ! Ще се наложи сигурно да се взема стабилизатор на напрежение.А не е ли възможно да се регулира чувствителноста на тази токова защита. :)
-
Ами би трябвало тя да е настроена към компресора ,а не ти да я нагласяш към захранването му.
-
Е да ,прав си .Но все пак явно климатика не е консруиран за чести падове на напрежението.
-
А ти как разбираш, че точно в моментите на спад на напрежението изключва компресора?
-
Днес го наблюдавах и установих ,че като падне напрежението на около 190 волта и компресора изключва след няколко секунди.Въпроса ми е това не е ли прекалено чувствително настроена защита против ниско напрежение. :)