Здравейте! В единия апартамент има една стара осака 9-ка (около 7-8 годишна) и като духа вятър от вътрешното тяло се чува "клап-клап". Тоя звук винаги си го е имало, т.е. не е някакъв нов дефект. Може ли нещо да се направи по въпроса?
Здравейте! В единия апартамент има една стара осака 9-ка (около 7-8 годишна) и като духа вятър от вътрешното тяло се чува "клап-клап". Тоя звук винаги си го е имало, т.е. не е някакъв нов дефект. Може ли нещо да се направи по въпроса?
Провери дали е замазан отвора в стената, от който излиза тръбния път и ако не е, го оправи от вън.Има и друг вариант, като духа вятър да надува кондензната тръба на вътрешното тяло и от там да се чува шума.Премести я малко или я извърти по някакъв начин, да не духа към отвора и.
Както и да я върти, все от някъде ще и духа! Тя си е една свирка! И при мен се чуваше снощи при силния вятър.![]()
Мдааа, и при мен се случва тая свирка понякога. Чудя се дали да не я затапя леко за зимата.
А да нямаш тавичка под външното и тя да трака?
...при мен не се чува нищо, ама гледам,че кондензния маркуч е вързан с една свинска опашка за стойката на външн. тяло...с годините съвсем малко е провиснал/прави гушка/...може и да има вода вътре-нещо като воден затвор...![]()
... Така е, с годините нещата провисват.![]()