Заслужава ли си покупката на марков климатик от ниският им ценови клас?
Здравейте, имам намерение за закупуване на климатик. Тъй като бюджета не е раздут (макс 1000лв. без монтажа), но ми се иска климатика да е марков, си задавах въпроса заслужава ли си покупката на марков климатик от ниският им ценови клас или само по-скъпите серии си заслужават? :081:
Имам предвид качеството на изпълнение и на вложените материали. Дали в по-евтиния клас се прави компромис или е само въпрос на екстри и технически параметри разликата им?!
Отговор: Заслужава ли си покупката на марков климатик от ниският им ценови клас?
От наблюденията ми във форума извода е че ниският ценови клас са доста орязани и не се справят много добре за 1000 лв едно хитачи ще ти свърши по-добра работа.
п.п А японец 2ра ръка ще е още по-добре.
Отговор: Заслужава ли си покупката на марков климатик от ниският им ценови клас?
Предпочитам нов да е климатика. Има много положителни отзиви за втората употреба, но аз не съм им фен.
Под маркови климатици разбирам марките Митсубиши, Дайкин, Фуджитцу, Тошиба, Панасоник и т.н.
Ако трябва мога да дам конкретни модели?!
За отопление, за охлаждане? Какво е помещението, размер, височина, етаж, изложение, желана температура? Конвенционален климатик, инверторен?
Всичко зависи от очакванията ти. Аз взех нисък клас климатик и останах доволен. Потракваха малко пластмаси в началото, но измислих начин да ги направя така, че да не тракат.
Работи перфектно. Топли и под -15 (колко е икономичен е друг въпрос). Иначе до около -10 има КОП 2, така че все пак се прави и икономия от сметките за ток. За щастие рядко падат t под -10.
За комфорт няма какво да говорим. Нищо общо с духалки, печки и тн. Перфектно е.
Ти си решаваш. Риск пИчели, риск губи. Съмтайн уин, съмтайн люн :Drinks:
Това е хубав въпрос. Според мен, точно такива климатици трябва да се обсъждат по-често и по-обстойно. За съжаление, тук се карат само ферарита и ламборджинита.:cool:
Цитат:
Първоначално публикувано от
dimkaraganchev
Това е хубав въпрос. Според мен, точно такива климатици трябва да се обсъждат по-често и по-обстойно. За съжаление, тук се карат само ферарита и ламборджинита.:cool:
.......................ЩОТ СИ ЦЕНИМ ПАРИТЕ
Въпросът е принципен! Марковите климатици (инвертор) дори и в ниският си ценови клас пак са над 1000 лв., а високият им ценови клас надхвърля 2500 лв. Това е доста сериозна сума (2500 лв.). За това се замислих дали като се дадат 1000 лв. за марков климатик ще е издръжлив като по-скъпият си брат от 2500 лв.?
Тогава кой луд щеше да купува скъпия? И тук не става дума само за издържливост а и за начин на работа.
Добре, давам пример с климатици Mitsubishi Electric. Цените са без монтаж.
Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA - 1699лв.
Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA/MUZ-GE35 VA - 1999лв.
Mitsubishi Electric MSZ-EF35VEW - 2299лв.
Значи, ако човек си купи първия за 1699лв. ще съжалява, така ли?
В случая ще е на далавера, щото другите два са измишлютина и дизайнерски. Ако обаче го сравняваш с MSZ-FD35VA/MUZ-FD35VA, ще съжалява.
Със сигурност повече си заслужава това примерно Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG12LLCA - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима , отколкото да купиш Беко или Кроун инвертер за 800лв, но ако споделиш за какво помещение ти трябва може и да сме по-обективни!
Цитат:
Първоначално публикувано от
bgr79
Пич, защо сравняваш климатици, които струват два пъти повече от бюджета ти? Как е възможно да съжаляваш, че си купил климатик за 1700лв., ако нямаш 2500? Ако пък имаш неограничен бюджет,но тайничката ти идея е да не се минеш по някакъв начин давайки 2500лв, можейки да постигнеш същия ефект за 1700лв., то задай си въпроса директно, не губи времето на хората с глупости!
Ако въпроса е принципен, машините от по-ниския клас на добрите производители имат много добри показатели, но пак са в средния ценови клас, например СУЗУМИ + на ТОШИБА, ГЕ на МЕ, ZJ на МХ.Естествено, същите производители имат и още по-ниски класове машини, но вече е въпрос на подбор към съответното помещение.
Мое лично мнение , че Hitachi, RAS/RAC-35FH6 си заслужава всеки лев , за 1100 лв с монтажа едва ли има друга такава машина . За помещение покраи 20 кв бих го сложил без да се замисля , ако е добро изолирано и с топлещи съседи до 25 кв . Даже има модели специално на хитачи които се продават в техномеркет и други вериги на много добри цени с монтаж , но от там не бих си ги купил заради отношението , качеството на монтажа , гаранционно и следгаранционно обслужване . Има добре изглеждащи климатици ( по параметри ) на LG , но за съжаление нямам наблюдения в/у тях .
Колега само не ми хвали ниския клас на Хитачи патили сме ги!!!!!С тва обезкрежаване на 30-40мин и куб други недостатъци.......НЕ МЕРСИ !