Отговор: Да се изключва ли климатик (не е инверторен) вечерно време през зимата ?
При отрицателни температури си оставете автомобила навън на улицата и сутринта когато е най-студено с качването и запалването на автомобила вдигнете 180 км/ч така го карайте няколко часа.Правете това всяка сутрин цяла зима да видим колко ще издържи двигателя на автомобила ви при студен старт и веднага вдигане на 180км/ч.
Аз зимата изключвам само климатика в офиса когато прогнозата за темературата за цяло денонощие предвижда че няма да спада под +5 градуса.Под тази температура не се изключва по 2 причини: 1). не е полезно за компресора; 2.) нямам кой да ме топли около мен.
Отговор: Да се изключва ли климатик (не е инверторен) вечерно време през зимата ?
Моето виждане е, че техниката трябва да ми служи на мен, не аз на нея. Ще става така както аз искам. Въобще не ме вълнува кое е полезно за компресора. Особенно пък за конвенционалният климатик който не е направен да икономисва ток.
Ако не икономисваше никой нямаше да ги купува.
мхъм, и лятото ще се охлаждам с отворен хладилник :) Фън!
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
мхъм, и лятото ще се охлаждам с отворен хладилник :) Фън!
Правилно-за да му е леко и комфортно на климатика и да се кефи! :)
В случая е добре да се сложи още един климатик за да са доволни и щефа и служителите.
Фирмаджията си прави постоянно сметка за какво се харчат парите му. Щом така е преценил така и трябва да е. На който му е студено да се облича по-добре, да си стои в къщи или да си намери такава работа, където ще го гледат като писано яйце, като например държавна.
Браво за мнението, обаче като му се разболеят служителите, кой ще му изкарва паричките? Дали ще може сам да си работи на студено?
Ми ти ме остави да мръзна , пък чакай да ти бачкам ефективно :)). ако въобще бачкам.
Как "шефовете" в тая страна не разбраха, че най-ценното за една фирма са нейните служители!
За конкретния случай - да, по-добре да се изключва защото 10-ка на 90кв2 така или иначе никога не може да насмогне и винаги ще работи на макс, при това положение при изключването ще се реализира икономия.