Отговор: Климатик с бутон размразяване - има ли такова животно?
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristokk
На официялния сайт на Шарп пише Self Cleaning Function with Plasmacluster Ions явно имат предвид че йоните почистват.. но те най много да убиват микроби, праха пак ще си го има..
Точно! Четете точно и всичко, а не само това което ИСКАТ да прочетете. Плазмаклъстера е генератор на йони, при ГХР функцията е 40-минутна със целенасочено завихряне на струята около самото тяло с висока концентрация на отрицателни йони, с цел деактивиране на всякакви микроорганизми. Самопочистване на прах - НЯМА.
Коандата е начина на насочване на струята - т.е. може да е плътно надолу по стената или плътно нагоре по тавана.
Охлаждане през зимата - не ми се е налагало да ползвам, но както е написал по-компетентен от мен, сигурно става за размразяване при евентуално обледеняване отвън.
Цитат:
Първоначално публикувано от
V_Simeonov
Охлаждане през зимата - не ми се е налагало да ползвам, но както е написал по-компетентен от мен, сигурно става за размразяване при евентуално обледеняване отвън.
Това няма нищо общо с размразяване. Просто климатикът може да работи безпроблемно в режим охлаждане при ниски външни температури.
Междудругото нямах и представа, че прахът се събира в някакво контейнерче в климатика. Големи измишльотини...
Toшиба имат хубаво прахово самопочистване.Панасоник също.При една част от моделите им праха от филтрите се изхвърля навън през тръба.За мен си струват парите.
Фуджицу са с контейнери.Все пак по -добре от ръчното самопочистване.
Според мен всички производители, вносители и търговци са си за санкции- пишат самопочистване, но на практика това е самодезинфекциране с озон на вътрешните тела.
При този Шарп това "самопочистване" си е подсушаване и обдухване на топлообменника + активен Plasmacluster(йонизатор) кото намаля растежа на мухал и гъбички.
П.С. Хубаво е да се ползва след режим Охлаждане.
П.С 2 При израсналите вече мухъл и гъбички не могат да се отстранят с тази функция :eek: