Здравейте. След 5г. ползване на инверторен Panasonic CS-RE12GKE ми се иска вече да го сменя с по-добър, тъй като вече не е толкова ефективен и започва да прави проблеми.
Та на основния въпрос... от ползването през тези 5 години ми се иска следващия климатик да има следните неща:
1. Да има отделен бутон на дистанционното/размразяване/ или пък някакви вградени нагреватели, които да могат да се пускат допълнително... понеже изложението е север и колкото и да му е добро размразяването спасения няма.. трябва да има опция да се включи допълнително размразяване когато визуално се види, че е натрупал лед ..... и тука ще вметна веднага за тези които биха казали цитирам "всеки климатик има размразяване просто вкл. на студено..." - без да се налага стаята да става на хладилник и да му духам със сешоар и разни други екстремни операции... СЕ НЯКОЯ МАРКА МОДЕЛ КЛИМАТИК НЯМА ЛИ ДА СА Я СЛОЖИЛИ ТАЗИ ФУНКЦИЯ!!!
2. Да е сравнително тих дори и при по високи обороти... или поне да има добър тих режим когато се наложи!
3. Да може да се регулира да духа и на горе към тавана... сегашния ми духа само надолу и колкото и да го притварям, когато седна на компютъра който е близо до него е неприятно схващащо се
4. Разбира се да е максимално ефективен и икономичен!
Надявам се да успея да намеря такова животно... стаята е 20кв. с външна и вътрешна изолация/с пвц и остъклена тераса/ и 12ка е достатъчна.
Та след всичко казано ако може някой да ме насочи към модел с тези функции или поне да каже за т.1 някой модели ако знае!