Какъв климатик да си закупя
Здравейте,
На скоро си закупихме апартамент, който ремонтираме основно в момента. Съответно седи на дневен ред охлаждането и отоплението на жилището. Сградата е изолирана, дограмата е нова, с 4+6 стъкла висок клас, пода е паркет. Отгоре и отдолу имам съседи, които се топлят. Прозорците гледат на северозапад. Като площ е 42-44 квадрата въпросния хол. Прикачам и снимка планче. Много ще съм ви благодарен ако ми препоръчате правилния климатик за това жилище. Доста се изнервям, че от 4 фирми, всички препоръчват само това, което внасят като най-най-хубавото. То мотивацията е ясна, но обективния съвет от уж специалисти леко ми се губи. Загледал съм един Дайкин Емура 2, който е доста красив, но като чета по Интернет менията са "само визия". Искам качествено решение, зимата да ми е комфортно топло, не да мръзнем. Вариант и да сложа 1-2 Адакс-а някъде, но ако мога да не си го причинявам на стените бих си го спестил :)
http://a6retrofit.com/wp-content/upl...plan-klima.jpg
Отговор: Какъв климатик да си закупя
А защо във форума линкове към на някой сайтове се трият а се оставят линкове към сайта на други?
Моите линкове защо ги изтрихте?
Тогава трийте и горните линкове.
Освен да си рекламираме сайтовете някой нещо да каже, размер, марка, модел?
аман от завистливи хора тюююююю.....някои имат работа,а други не-ЩО ЛИ
Ами двете предложения за Тошибата и Фуджицу са отлични. В случай,че желаете да ориентирате специалистите в ценово отношение посочете си пределната цена за климатизатор.
гледай нещо с 40-50 или 16-18 в означението ,ако има бюджет за висок клас най добре откъм комфорт и икономичност ,а и по принцип високия клас имат повечко максимална мощност .. чети ще се ориентираш
Цитат:
Първоначално публикувано от
rukar
Ами двете предложения за Тошибата и Фуджицу са отлични. В случай,че желаете да ориентирате специалистите в ценово отношение посочете си пределната цена за климатизатор.
Нямам някаква тръвда граница, колкотоо трябва, толкова, не мисле, че повече от 5хил е разумно обаче да се инвестират за климатик на 40кв хол.
топ модел на 100 волта ( като горните 2 ,а има и от други марки ) е най доброто което може да се вземе за тия пари
А наистина ли е толкова голяма разликата в качеството на климетиците произведени за Япония и тези за Европа? В смисъл заслужава ли си да преживея неразгадаемо дистанционно :)
зависи от конкретния модел .. тия 2та по горе нямат аналози на европейския пазар .. за дистанционното ще получиш превод и след време му свикваш .. то между другото и модел на 220 волта да загледаш няма да е много по евтин с тая мощност
Модел на 100 волта защо? Някакъв траф ли му слагам отпред да работи в нашата мрежа?
да ,с траф .. моделите са за японския пазар
за Вашата площ ще е модел на 200 волта /произведен за Япония/ и евентуално пак може би ще му сложат траф /има варианти за работа и без траф, ако е захранването е 200 в./ Ако въпросния траф Ви притеснява има Дайкин Уруро-Сарара за европейските стандарти.