има ,ама са рядкост .. трябва да се има предвид ,че процентно запазва добре ,но максималната мощност е ниска т.е. при
-15 ако запазва 60% то това ще са под 3кВ реално ..
Преглед за печат
Благодаря ви на всички за отговорите.
Още не съм се спрял на точен модел от трите изброени, но по всички мнения е ясно, че от тях ще избирам.
Единственото ми притеснение, което остана е това, че в стаята ще се спи и не трябва да е много шумен и да пукат пластмаси :) Преполагам това значи да не дефрост-ва много често или да се случва по-незабележимо?
Toshiba го дават най-шумен по книжка, но в действителност не е сигурно :) разликата с другите е 5-6db, което не знам дали е много.
churchil, предвид факта, че помещението няма изолация, ще Ви посъветвам да погледнете следните модели:
Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus
Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt
General Fujitsu ASHG12LUCA
Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000
Gree GWH12UB-K3DNA4F U-Crown
Преценката на хора които имат представа коя машина колко може и как би се справила, ще Ви е от полза. Т.е. доверете са на фирма, която на място да Ви консултира за подходящ модел. За да не се кахърите защо, аджеба сбъркахте с избора при една по тежка зима. Покупката на качествена машина е дългосрочна инвестиция, така, че правилния избора е от значение.
В неговия случай даже май не му е необходима изолация. Така както е дадено на схемата няма големи топлозагуби. Само една външна стена + терасата като изолация. И пловдивския топъл климат, с минусови температури един месец през януари...
Може би за неговите 25 квадрата 2,5 киловата отдавана мощност ще бъдат достатъчни. При среден COP 3,2 - 3.8, средната консумирана мощност би трябвало да бъде около 600-700-800 вата.
Стандартна 12-ка не мисля, че ще има проблеми с топленето.