Колеги, хайде да направим списък на климатици с двойнороторни компресори. Моля НЕ СПАМЕТЕ.
Започваме:
1) Toshiba Daiseikai 8
2) LG H09AL-NSM/H09AL-UE1 ATHENA
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...e1-athena.html
Колеги, хайде да направим списък на климатици с двойнороторни компресори. Моля НЕ СПАМЕТЕ.
Започваме:
1) Toshiba Daiseikai 8
2) LG H09AL-NSM/H09AL-UE1 ATHENA
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...e1-athena.html
Много са, аз се сещам за тези:
Дайсекай 5, 6
LG H12AK
Панасоник "нордик" версиите(NE_NKE, QE_NKE, HE_PKE), Е18PKE, Е18QKE
Триъгълните флагмани на Самсунг
Fujitsu LTC
и някои от топмоделите на Дайкин, но не знам кои точно. По-запознатите да кажат.
LTC не са с двойнороторни компресори - 9-ката е с Toshiba, 12-ката със Sanyo. На панасоник нордика, също не са с такива компресори...
Всички нордици на Панасоник са със скрол ,но Джак не харесва скроловете и не може да го приеме за истина
Адаш, отвори сервизните и пак пиши, че са със скрол...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
В момента на пазара:
Viola GWH24RD-K3DNA3C
От следващата година:
Lomo GWH24QE-K3DNC2G <LCLH>
Hansol GWH12TB-S3DNA1D
Hansol GWH18TC-S3DNA1D
Алекси, ти като не разбираш от климатици, що се обаждаш където не ти е работа?
Панасоник при малките битови машини вече не използват скролове, защото са тежки, тромави, неефективни и скъпи за производство.
Климатик със скрол е като съвременна кола с парен двигател.
Гореизброените модели на Панасоник и нордиците включително са с двойно-роторни компресори, както съм написал.
Fujitsu 12 LTC също го дават с 2-роторен компресор.
Обновете си информацията преди да пишете небивалици. Алекси, човекът най-отгоре ти е написал да не спамиш излишно в темата.
Чудесен пример даде със съвременните автомобили ,примерно 1.3 турбо 150 коня .. това наблюдаваме и при климатиците .. ти Джак понеже си голям разбирател си се набутал с един от най калпавите климатици на пазара ,с параметри и компресор на седмица инак много си в час с материята .. аз като прост юзър кретам с някви архаични климатици с парни двигатели и 40 кила външно тяло ..
И двамата сте наясно с материята, колкото аз с управлението на совалка....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Що спорите.Всичките ми климатици са с различни компресори и от двата вида и всички са си ефективни и под -15 градуса гарантирано.Триото да речем, имат за Европа прекрасни машини и всичките, дори и LTCN са с еднороторни компресори, но топлят като зверове.Та ,въпроса не е само в компресора, и друго си трябва.