Отговор: Въпрос за коректната работа на климатик
LMCA и LUCA имат ли подгрев на компресора?Ако имат не го мисли,само не ги изключвай,особенно от контакта.
Няма ли някое по-полезно мнение? Забелязах, че само един от трите е по-шумен! Значително по-шумен.
На какво може да се дължи това според вас? Може би трябва да ги повикам за профилактика? За В и макс става въпрос
Цитат:
Първоначално публикувано от
asa77
HITACHI RAK 25 RPB/ RAC 25 WPB
Здравейте ! Имам следният казус с този новомонтиран климатик .Климатика ,когато започва да работи и по време на работа се чува прииждането и кипенето на фриона във вътрешното тяло постоянно, къде по силно при тръгване ,къде по слабо при перманентна работа в студен и топъл режим.Свалиха го но това, което забелязах в сервиза където е вързан там ,че от външното тяло се чува неравномерно съскане при вентила на тънката траба .По-силно се чува съскането на отопление . Баровете си ги поддържа перфектно, но тъй като тръбичките са голи, там едната (тънката ) пулсира на тласаци при работа най -много на топло в синхрон с неравномерното съскане.И когато достигне зададената температура от вътрешното тяло се чува фреона как тече като че ли се оттича нерщо.Фреона е проверен и е о.к.А тласъците на фреона ги чувах във вътрешното тяло, като удрящи се вълни от пяна така шуптеше .
Не му е сменен крана с игличката което предполага фирмата монтирала го ,но пък фреона беше по-малко и му доляха в сервиза и шумовете намаляха във вътрешното тяло .Остава си съскането не- равномерно и тласъците, но вътрешното не се чува така само, когато достигне температура оттичане на фреона се чува като река тихо.
Утре ще савлим и вътрешното да го свържем,но за мен съскане и тласаци на фреона по малката траба незнам дали е нормално и то най вече на топло от външното тяло.
Да не отварям нова тема,реших да попитам тук. Намиарт ми се две квадратни парчета 50/50см хепа филтърна хартия. Искам да им намеря приложение. Мисля си ако я изрежа по филтрите на климатика, ще му стане ли нещо?Ще се мъчи ли?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Не е добра идея. Потърси ѝ друго приложение.
Направи си филтър /изходящ/ на прахосмукачката.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Направи си филтър /изходящ/ на прахосмукачката.
Имам прахосмукачка робот. Гледам ,че няма никакъв филтър след електомоторчето. Само едни решетки. Да не го изгоря, ако му изрежа от този филтър?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk