A / C дистанционно управление
Исках да споделя с вас много интересна неизправност на климатика.
Клиентът съобщи за неизправност, която контролерът на климатика работи. Климатикът е стара марка R22 марля. Описание на грешката е, че климатикът е включен от контролера и скоро не открива контролера. Управлявахме дистанционното управление. Междувременно, да речем, че е лесен начин да контролирате дали дистанционното управление работи. Има хора, но ние отново ще го споделим с този повод. Отворете камерата на телефона и задръжте дистанционното управление във фотоапарата. Когато натиснете който и да е бутон на дистанционното управление, можете да видите светлината, която наричаме инфрачервена светлина във фотоапарата. Всеки път, когато сигналът е изпратен, светодиодът е изключен. Това показва, че командирът работи.
Ако има неизправност. Отворих климатика с контрол, климатикът се включи. 15-20 секунди, като рейз, по-ниски и т.н. изпратени са няколко команди бяха възприети. След около 20 секунди започва да се открива понякога. След 1 минута откриването вече е прекратено. Дори и да не можете да изключите климатика, между другото. След това го изключих чрез климатика, включих я отново, същия процес отново. Опитахме това няколко пъти и междувременно забелязахме нещо. Вентилаторът за вентилация на климатика първо не се включва. Това е софтуерът. След 5 до 10 секунди той се включва и след 20 до 25 секунди достига пълна девинция. И след като вентилаторът се ускори, разкриването на климатичния контрол се прекъсва. След това, след като започна грешката за откриване на контрола, извадихме гнездото за двигателя на вентилатора от картата. Вентилаторът спря, климатикът започна да работи. Казахме, че неправилно се наблюдаваме, експеримента, който повторихме още няколко пъти, но вината продължава по същия начин. Ако вентилаторът работи, не се открива никакъв контрол, ако деактивирате вентилатора, контролът работи.
Хайде, да се махаме оттук. Къде е дяволът?
За видеото беше много интересно. Нека я публикуваме.
Очакваме вашите коментари.
https://youtu.be/itBYZeFLW5Y
Отговор: A / C дистанционно управление
От един HAIER , всичко може да се очаква. Проблема е в марката.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan74
От един HAIER , всичко може да се очаква. Проблема е в марката.
Климатикът е най-малко 20 години стар машина. Това не е марката, а причината за тази неизправност.
Не е лошо да презапоите приемника на IR-сигнала на вътрешното тяло и елементите около него. Ако има студена спойка е възможно при вибрациите от работещ вентилатор, да прекъсва, а след спиране да възстановява връзката. Аз мисля, че това е възможно, особено при стари машини. Ако има куплунг, може да го почистите и стегнете контактите.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Не е лошо да презапоите приемника на IR-сигнала на вътрешното тяло и елементите около него. Ако има студена спойка е възможно при вибрациите от работещ вентилатор, да прекъсва, а след спиране да възстановява връзката. Аз мисля, че това е възможно, особено при стари машини. Ако има куплунг, може да го почистите и стегнете контактите.
Няма студено спояване, беше проверено. Свързаните кабели бяха проверени. няма проблем. Проблемът продължава по същия начин.
2 Прикачен файл(ове)
Примерна схема на IR приемник.
Аз подозирам дефектирал кондензатор.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27311&stc=1
Вентилатора прави смущения явно.
Може да се погледнат елементите, които гасят тези смущения.
Предполагам, че се управлява със симистор.
Примерна схема от Мидеа.
https://forum.napravisam.bg/download/file.php?id=72850
Погледнете или сменете C15, R25 и C23.