Вътрешно тяло от климатик свързано към парното
Може би вече е писано във форума по тази тема но аз не намерих нищо.
За това искам да попитам може ли вътрешно тяло от климатик да се върже към парното и да се ползва като конвектор. И ако става номера, да ли тяло от 18-ка е достатъчно за 60 кубика помещение :help
Re: Тяло от климатик вързано към парното
Защо, климатика бракува ли го? Някой могат. Ще си духа вентилатора и толков. Ще можеш само да променяш скоростта на вентилатора. По този начин ще регулиаш температурата. Като климатик повече няма да можеш да го ползваш.
Не съм го бракувал защото нямам такъв. Идеята е да се ползва само за отопление, това със смяната на скороста на вентилатора ме устройва напълно. Кои тела стават за да знам какво да търся?
Щом ще се ползва за такова решение бих взел стар модел японски 2ра ръка.
:offtopic:
Ей, това българите нямаме равни :)) за такова нещо не бях се сещал :029: :punk:
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
:offtopic:
Ей, това българите нямаме равни :)) за такова нещо не бях се сещал :029: :punk:
извинявайте ама не мога да се сдържа
та това е достойно за нобелова награда
Идеята си я бива според мен.
Като ще се купува тогава по добре да е конвектор. Те поне са направени спезилано за това.
Съгласен съм за конвектора, но са около 300-400лв., а тялото за климатик мога да го нямеря много по-евтино. Също и дизаина на климатика е по-добър от този на конвекторите които съм виждал
Тръбичките са тънки и няма да осигуряват необходимия дебит вода, което означава, че ще е необходимо по-голямо по размер тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Тръбичките са тънки и няма да осигуряват необходимия дебит вода, което означава, че ще е необходимо по-голямо по размер тяло.
Е нормално, те са направени за фреон..... не за вода !
Виж съвета на Julian, в случая тяло на климатик няма да е ефективно.
Е, ако може да се намери почти за без пари вътрешно тяло от машина с бракувано външно..
Само се чудя какво ще кажат от фирмата за топлинно счетоводство, като видят уред, на който не може да се сложи датчик за топлинно разпределение.
Чудя се ако се направи това колко градуса ще бъде струята на изходящия въздух.Ако приемем ,че на входа на вътрешното тяло влиза вода с 70 градуса и входящия въздух е 20 градуса.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivanov_km
Чудя се ако се направи това колко градуса ще бъде струята на изходящия въздух.Ако приемем ,че на входа на вътрешното тяло влиза вода с 70 градуса и входящия въздух е 20 градуса.
Можеш да опиташ. Горе долу подобна е ситуацията на радиатора на колата ти.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivanov_km
При тези данни никой неможе да го сметне. Трябва да се знае и дебита, характесистики на топлообменника и т.н. Трвябва да се знае и тебита на въздуха през топлообненника. Освен това не е важна температирата, а отдадената мощност.