Здравейте,
имам следният проблем.Преди два дни смених всички радиатори у дома.Новите радиатори са алуминиеви и сам съм си ги монтирал.Монтажа е направен при напълнене система и за целта предварително съм поставил спирателни кранове навсички радиатори(те са общо 3 бр.).Още не съм викал фирмата за топлинно счетоводство да премества топломерите защото възникна следния проблем.
1.Оварям крановете и радиатора почва да се пълни с вода от системата
2.След кратко време първите ребра (глидери) от страна на тръбите започват да загряват - дотук всичко нормално
3.Обезвъздушавам радиатора ръчно
След 3-тото действие радиатора за почва да грее целият, но след известно време изтива от само себе си !!!През цялото време от като съм ги монтирал се чува звук на постоянно пълнене и шуртене на вода.След ново обезвъздушаване и източване на още 20-30 литра от инсталацията радиатора тръгва пак и грее целият - звукът и шумът от шуртенето не изчезват имам чувството, че пълни постоянно . . .
От никаде не капе, изпуска или тече проверил съм го многократно.Проблема е един и същ и при трите радиатора.
В крайна сметка и на 3-те радиатора греят само първъте 2-3 ребра(глидера), почвам да се притеснявам с това мое обезвъздушаване да не източа цялата система на входа .
Едно предположени ако позволите, нали имам спирателни кранове и сега на всеки радиатор на тръбата от страна на подаване на водата имам по два крана ( един спирателен и един който си беше със старите радиатори и топломети разграфен).Дали може това нещо да влия е?Според мен едва ли, но ми трябва съвет . . .
Благодаря!!!