Първоначално публикувано от
bucho Мойте впечатления от лъчист конвектор са все още малки - от февруари тази зима след като ме предаде климатика в спалнята (12 квадрата). Ползвам
Applimo Quarto SAS 1.5 kw. Комфорта спрямо климатика е несравним според мен - няма духане, няма шум, като си край него се усеща една приятна топлина. Чуден е. Колкото до харченето на ток нямам идея колко повече харчи спрямо климатика, но сметката ми се увеличи с 20-тина лева, даже ми се струва че е същата. Конвектора съм го ползвал както климатика постоянно включен, само се увеличава или намалява.
За малки деца е идеален - няма опасност да се изгорят (а при маслените радиатори си е сериозна опастност) и го няма това движение на въздуха както при климатика.
Пролетта взех един
Campa Altea от Англия и така ми излезна 3 пъти по-евтино, но още стои в кашона и чака зимата.
Отоплението с такъв радиатор е супер за мен, в настоящия апартамент се отоплявахме с инверторни климатици така, че имам представа как е с тях, но предпочитам да плащам малко повече сметки през зимата, но да ми е комфортно и да не мисля дали ще справи климатика със студовете и дали няма да сдаде багажа, както се случи при мен. За новото ни жилище ще заложа само на лъчисти радиатори - трябва ми още един и съм готов. А за жегите и една евтинка Мидеа ще ми свърши работа.
Пуснал съм ти линкове на вносителите на Аплимо и откъдето съм взел моя Quarto SAS цените като гледам са им по-добри спрямо на Айрлек.