Резултати от 1 до 6 от общо 6

Смрад!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #1

    Смрад!

    Имам газово котле на Junkers. През зимата се забелязва един много интересен ефект. Смрад на блато. Получава се когато се изключи за няколко часа. Охладнее ли водата, из цялата къща се носи тая гнусна смрад на жабурняк. Поддържа ли водата над 50 градуса, грижи няма. Загрявах го до 80 градуса, ужким да се извари, източвах го, пак го загрявах, е няма и няма. Интересното е, че през лятото, когато е изключено, не мирише. А смрадта идва точно от него, не от радиаторите. Какво да правя, баси? Не мога да го държа нонстоп пуснато само заради това

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #2

    Re:Смрад!

    Какво е налягането в системата, има ли спад. Системата е затворена и не би трябвало да се усеща нещо от нея. Какъв е наклона на комина - навън, навътре, кой е модела? Не е ли в гаранция котлето?

  4. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #3

    Re:Смрад!

    Моделът е Ceraclass. За останалото трябва да проверя. Всъщност за наклона на комина нямам никаква идея (?!) Мисля, че има известна промяна в налягането - когато започне да работи стрелката малко се отмества. Ще видя пак. Или може би пък най-добре е да ги викам пичовете с инсталацията наистина.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    99
    #4

    Re:Смрад!

    Предполагам, че котела ти е кондензен. Само тогава е обяснима тази смрад...
    Тя се получава по 2 възможни начина:
    1. Конденза се събира в кондензна вана и от там изтича в канал. Когато тази вана е постоянно мокра се получават подходящи условия за развитието на микроорганизми (зелена слуз). Тя мирише на блато. Подобно е на климатиците и там има подобни миризми, ако не се прави профилактика на кондензната ваничка. Решението е просто – продават се препарати за дезинфекция (за климатици), които се наливат във ваничката и я почистват. Става и с обикновена белина.
    2. Тръбата, която отвежда конденза към канал е свързана към него без сифон (хидравличен стоп). Тогава миризмата от канала стига до котела без проблем. Решението е просто – прави се сифон. Става като тръбата преди свързването и към канала се прави с U-образна чупка, така че в най-ниската част да се събира конденз (вода) и да не може миризмата да достига до котела.
    Лично аз мисля, че при теб е първата причина. Ако беше липсата на сифон, тогава щеше да мириши и през лятото.

  6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #5

    Re:Смрад!

    Ceraclass не е кондензен котел, а конвенционален, така там не би трябвало да има конденз...освен, ако коминът не е с обратен наклон (към котела) и евентуално образуваният конденз се връща в котела. А при конвенционалните котли не е предвидено отвеждане на конденза в канализацията. Извикай ги да си проверят наклона на комина,пък може и нещо друго да се окаже - да си го прегледат.

  7. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #6

    Re:Смрад!

    Благодаря за идеите, ще им звънна още в понеделник.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе