Ок.ама не си ли представяш,че тоя термовентил пак ще е закачен над радиатора и какво по дяволите ще регулира всъщност ,влияейки се от по-високата температура около него ???
Ок.ама не си ли представяш,че тоя термовентил пак ще е закачен над радиатора и какво по дяволите ще регулира всъщност ,влияейки се от по-високата температура около него ???
Не трябва да се притесняваш от това че се монтира над радиатора.В работата бях монтирал в два офиса термовентили
Zenner servito- единствени в местната ВиК борса.Бяха около 30 лв. бройката и вършеха много добра работа.Колежките постоянно се чудеха как е топло в стаята като радиатора е студен. Вентила стои отворен докато около него стане топло колкото му е зададено.В помещението температурата е постоянна и е много комфортно.Бях го наклонил леко да не е съвсем изправен но не знам дали има смисъл от това.Освен това ал.радиатори могат да се захранят и от долу-моите у дома са така.
Цената на този вентил с главата е 16 лева без ДДС и без търговска остъпка,aко не ме лъже паметта.Не знам откъде пазаруваш,но те съветвам да смениш мястото.А качеството не мисля да го коментирамRossweiner термостатна глава + кран е 24лв
Ако искате истински вентили си вземете Oventrop.
Предполагам, че паметта ти изневерява, цената е точно тази . Качеството - без оплаквания според мен. Какви оплаквания да се очакват?Първоначално публикувано от presents
Довечера ще кажа със сигурност каква е цената,но мисля че е тази която споменах.Не мога да помня на 60000 артикула цените.
Да предположим,че цената е тази която казваш ти,а за пет-шест лева отгоре се взима Oventrop.Само не казвай и че на него цената не е тази.
Да, знам. И за още 2-3лв отгоре взимаш Honeywell, е и? Не мога да ти усетя мисълта . Значи ли това, че всеки трябва да купува Honeywell? А Herz, Danfoss, Emmeti не ли хубави, тогава тях кой ще ги купува? Или ти си любител само на Oventrop ? Разнообразието на пазара е най-голямото богатство. Ако ги няма другите марки, как ще знаем че Мерцедес е най-добро?
Цената на Rossweiner е наистина тази която каза Lazar.
Не съм любител на Оventrop,но ми се виждат доста по-добре изработени от теб посочените.
Не мисля,че Emmeti може да се сравнява с Danfoss,Herz,a по-скоро с Icma.
Здравейте,
Виждам, че темата е стара, но искам да попитам и аз специалистите.
Днес се оказа, че поне единият термостатен вентил на радиаторите в апартамента е за смяна. Вероятно при пълненето на системата в блока от боклуците в нея се е затворил вентила на въпросното отоплително тяло. На всичко отгоре и на този щранг от 9 апартамента е останал само нашия да ползва парно.
На термоглавата пише Siemens, но самият вентил е друга марка. Испанска, според специалиста, не и запомних името. С лого две вълнообразни линии една над друга.
Възрастта на комплекта отдавна била за пенсия, ама кой да знае и помни! На 5 години се сменяли, а са монтирани 2000.
Коя марка и модел комплект вентил + глава да избера? И откъде да купя с гаранция и "истински"?
Има ли наистина вентили, чиито механизми са отделени от водата в системата?
Другото изискване е да са възможно най-безшумни.
Не искам най-скъпото, а възможно най-надеждното. И да не се налага смяна на 5 години, по възможност.
Предполагам 40-50лв. на комплект ще са достатъчни?
Какво ви е мнението за термостатните глави с електроника и седмичен програматор? Примерно тези от Lidl.
Има ли смисъл от тях?
Този пост е редактиран от Gena_bs; 03-12-14 в 13:42.
Добър ден. Имам един въпрос ,закупих Термостатен вентил - ъглов, 1/2", комплект с термоглава Admiral от BAUHAUS .И след един месец работа, вентила отваря след 4то деление и затваря на 3то .А,главата не се сваля Нов ли трябва да купя ,друг модел ли да взема, или така да си карам..Благодаря предварително..
В кухнята е проблемния винтил.Сутрин е студено 10-12градуса
Моля, някой да ми отговори ,ако знае нещо за този модел термо винтил..