Резултати от 1 до 3 от общо 3

Проблем с топлата вода с газов котел Термомакс инка 24К

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    212
    #1

    Проблем с топлата вода с газов котел Термомакс инка 24К

    Здравейте, от известно време имам въпросния котел Термомакс инка 24К. Ползвам го за отопление и топла вода в къща. С отоплението проблеми няма, но топлата вода не е много топла когато се ползва от 2 места. Особено неприятно се получава ако се къпят двама човека едновременно през зимата, когато входящата вода е по-студена. По принцип котела е 24KW но някъде четох че когато прави топла вода си вдигал мощността на 35, незнам колко е вярно, но определено неможе да захрани 2-те бани с топла вода (настроена е на 41 градуса на котела) и то не само 2-те бани, ако някой мие чинии а друг се къпе също има проблеми с отоплянето, както и ако се ползват 2 чешми. Въпроса е нормално ли е този котел да не може да захранва пълноценно 2 места ( по някога се случва да са пуснати и 3 въпреки че е рядкост), и има ли вариант да го подпомогна с един електрически проточен бойлер който да дозатопля водата както и да отстранява гадния лаг който се получава при началното пускане на водата докато котела запали горелката или когато се променя дебита на водата през котела и той не се е усетил още да вдигне мощтност. Какъв трябва да е този проточен бойлер като марка и модел, защото явно трябва да следи температурата на входната вода и ако е достатъчно топла да не се пуска, а ако е хладка да я дозатопля до 41 градуса примерно. Предполагам че най-евтините няма да свършат работа защото сигурно нямат такива датчици за входна/изходна температура. Въобще струва ли си да пробвам подобно нещо или да търся проблема в газовия котел или някъде другаде.


    Благодаря.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #2

    Re:Проблем с топлата вода с газов котел Термомакс инка 24К

    Най-лесния начин за решаване на проблема е да се добави към системата обикновен електрически бойлер (ако имаш такъв, още по-добре), който да се ползва за буфер. Правил съм го това и клиентите са доволни. Трябва ти една циркулационна помпа и малко автоматика.

  4. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    212
    #3

    Re:Проблем с топлата вода с газов котел Термомакс инка 24К

    Имам бойлер всъщност 2 бойлера по 80 литра по един на всеки етаж, но не са вързани последователно на котела а паралелно на инсталацията за топлата вода и имат кранове на входа на студената и на изхода на топлата. Ползвам ги за бекъп ако нещо стане с газта, но реално само заемат място защото до сега 1 път се е случвал проблем и то за няколко часа. Просто ги имам от преди да си взема газовия котел и не съм ги демонтирал. Ако взема проточен бойлер който евентуално да реши проблема, като бонус мога да се оттърва от единия бойлер в едната баня. Другия си е в отделно помещение и не пречи на никого така че той най-вероятно ще остане за много дълбок бекъп.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 21
    Последно: 24-01-15, 19:07
  2. Проблем с топлата вода
    От Tyna във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-14, 15:56
  3. Отговори: 3
    Последно: 24-12-12, 18:57
  4. Отговори: 1
    Последно: 14-11-12, 21:55
  5. Отопление и топла вода с газов котел
    От tedybb във форум Отопление
    Отговори: 24
    Последно: 27-12-10, 23:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе