Отговор: Дистанционен контрол и управление на битови системи за отопление
Малко да посъбудим темата.
Трябва за един клиент да направим управление на пелетна камина "Да Винчи" с нашата система за дистанционен контрол и управление HG07A. Електрониката на камината е италианска, камината е монтирана отдавна и естествено няма никаква документация. Моля, някой ако разполага с някакви схеми на тази електроника или с принципните или монтажните схеми на камината да ми пише. Не ми се работи "на сляпо".
Ако питаш мен - отиваш и мериш на място. ИталиЕнците обикновено не дават достатъчно подробни документи. А каква е задачата, че ми е интересно.
Не е нещо сложно - дистанционно палене и гасене, контрол на запалването и доклад, че е наистина запалила, доклад при самоволно изгасване (било то при свършили пелети или друга причина), доклад за отпадане и възстановяване на мрежовото захранване и преминаване на работа на UPS и подобни от този вид. За това ми трябват схемите - за вземане на сигнали за аварийните ситуации и наличието на горене.
Няма нищо талянско в тези камини, :) Свържи се и виж дали може да ти изпратят схеми на контролера Компания Див Импекс ООД – Див Импекс
Цитат:
Първоначално публикувано от
VLADO 66
Благодаря за тази информация! Това е все пак някаква отправна точка.:)
здравей , влез с teamviwera и ще видиш в реално време цялостен мониторинг и управление на 2 термопомпи.
id 550004175
pass stamboss
Цитат:
antov
здравей , влез с teamviwera и ще видиш в реално време цялостен мониторинг и управление на 2 термопомпи.
id 550004175
pass stamboss
Здравей antov,
Moже ли малко подробности за тази система ако трябва и на лични
Благодаря ти предварително
Цитат:
antov
id 550004175
pass stamboss
Къде?
Купували сте термоуправление Nest от eBay ? Термоуправлението на VIESSMANN Vitotrol 100 UTDB - RF2 може да се вземе на добра цена. В България е над 620 лв. Даже в момента не се предлага от преставителството на VIESSMANN. Двумя се между тези двете NEST е малко по-скъп, но пак е по-евтин от продаваните в България. Трябва да работи по OPENTHERM протокол за комуникация с котела.
proSmart BBoil RF тия са беге някакви.