Резултати от 1 до 2 от общо 2

Бензинов генератор, стабилизатор на напрежение и помпа на локално парно

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #1

    Бензинов генератор, стабилизатор на напрежение и помпа на локално парно

    Здравейте! Живея на село и зимата инцидентно се случва да останем без ток по 10-12 часа, че и повече (по-миналата рекордът беше 37 часа). Съответно без помпата трябва да спирам локалното парно и настава студ. Не искам да инвестирам в скъп генератор на ток, тъй като говорим за 1-2 инцидента в годината, а UPS не може да изкара толкова време. И взех втора ръка двутактов бензинов Einhell BT-PG 850/3 - 650 W, пиково 720 (ГЕНЕРАТОР НА ТОК BT-PG 850/3 650 W НОМ. | Електрогенерато& ). С него бих искал да ползвам и осветлението (LED, луминисцентни крушки и LED лунички на 12 V с траф). По възможност от време на време и хладилника с фризера, за да не се разтопи съвсем (компресорът му дърпа 100 W).

    Предишният собственик е ползвал генератора точно за локално парно, но мен ме притесняват някои неща. Меря с уред от бившия Конрад - вкарва се в контакта, а консуматора в него, и показва ватове, волтове, Power Factor (PF). Ползвал съм го с всякакви уреди, включени към мрежата, и от там отчита адекватно.

    От мрежата помпата дърпа около 77 W. С генератора обаче показва само 42 и шумът от системата е по-тих. Пробвах с ъглошлайф, който иначе консумира 800-900 W, с него показа 400. Пробвах и помпата в кладенеца - тя от мрежата е около 400 W. Генераторът се разтресе здраво, консумацията отиде на 500-550 W, но вода не излезе! При това положение с осветлението и хладилника ме е страх да опитам.

    Купих стабилизатор на напрежение 1000 VA. Китайски, със сервомотор, тежи над 5 кг, 80 лв. С аналогова скала на волтажа. След него от мрежата помпата на парното консумира с 10% по-малко (68 W), а преди него виждам предишната консумация от 76-77 W, но PF е паднал от 1 на 0.9
    С генератора и този стабилизатор се получава същата консумация, но звукът ми изглежда леко различен, а след 1-2 минути уредът се обърква и почва да показва 0 W. С помпата на кладенеца пък генераторът тръгва да вдига обороти, стабилизаторът показва пренапрежение и явно блокира веригата, генераторът забавя, стабилизаторът отблокира, генераторът се пробва пак и всичко се повтаря.

    Имам и UPS Mustek 600 VA, с компютърно оборудване е ОК, но помпата на парното с него при работа на батерии трака страшно. Пробвах със стабилизатора, тогава на батерии стабилизаторът веднага изключва и остава така.
    И с генератора, и с UPS-a измервателният уред се бърка и показва 60 Hz вместо 50. Т.е. нещо с тока не е наред.

    Въпроси:

    1. Нормално ли е такова поведение от подобен немски генератор, или да му търся сервиз?
    2. Да връщам ли стабилизатора в магазина и да търся друг (например този, рекламират го за към генератори, но не ми се щеше да поръчвам онлайн такова нещо и после да се разправям по телефони и куриери, ако не се държи добре: 1000 VA МОНОФАЗНИ Автоматични Стабилизатори на напрежение VITOLUX със серво мотор, LCD дисплей и CPU управление :: СТАБИЛИЗАТОРИ НА НАПРЕЖЕНИЕ ЗА ТОК :: Vitolux )
    3. Дали UPS с чиста синусоида (примерно на Техногама) би могъл да служи и за стабилизатор на генератора, така че вместо стабилизатор да купя такъв UPS?
    Ако стабилизатор не може да оправи формата на тока на сегашния ми UPS, при всички положения ще купувам и друг UPS. Но дали скъп UPS, или по-евтин + хубав стабилизатор, който да става и за генератора, и за UPS-a.

    Извинявам се, ако темата не е за този раздел, но не видях по-подходящ.
    Този пост е редактиран от ggurov; 05-11-17 в 11:18.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    26
    #2

    Отговор: Бензинов генератор, стабилизатор на напрежение и помпа на локално парно

    Слаб ти е генератора аз има 2.2kw помпа тв и крушки става хладилник забрави помпа също забрави моя с доилния апарат който е 500 вата тръгваше с мъка и то на проби на втория третия път захапваше

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 27-10-15, 11:03
  2. Отговори: 6
    Последно: 22-05-15, 23:20
  3. Продавам стабилизатор на напрежение
    От princebg във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 16-04-13, 08:00
  4. Въпрос за стабилизатор на напрежение ???
    От Trentatre във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 19
    Последно: 14-03-12, 10:07
  5. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 16:22

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе