Отговор: Избор газов котел
Да, точно този Kon 24 C , но се опитват да ме убедят да е двуконтурен, а аз искам да е едноконтурен с бойлер с две серпентини и в последствие соларна топла вода.
- - - - - - - - - -
На моето желание за Бош 2500 24 кВ собственика на фирмата ми каза, че сега почнали да правят проблеми и техниците му тичали по ремонти затова той от две години започнал да работи с Unical.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rhadjinikolov
Да, точно този Kon 24 C , но се опитват да ме убедят да е двуконтурен, а аз искам да е едноконтурен с бойлер с две серпентини и в последствие соларна топла вода.
- - - - - - - - - -
На моето желание за Бош 2500 24 кВ собственика на фирмата ми каза, че сега почнали да правят проблеми и техниците му тичали по ремонти затова той от две години започнал да работи с Unical.
То е ясно защо собственика на фирмата е казал така - за да си продаде стоката. Нека Lazar да искаже мнение. Щото всичко е възможно. Все пак той предлага и работи с тия котли. А аз съм се насочил към промоционалния едноконтурен модел. Единственото, което ме притеснява е малката 6 kW серпентина на Bosch Tronic срещу тази на TESY BILIGHT 18,5 kW
Цитат:
zh
То е ясно защо собственика на фирмата е казал така - за да си продаде стоката. Нека Lazar да искаже мнение. Щото всичко е възможно. Все пак той предлага и работи с тия котли. А аз съм се насочил към промоционалния едноконтурен модел. Единственото, което ме притеснява е малката 6 kW серпентина на Bosch Tronic срещу тази на TESY BILIGHT 18,5 kW
И аз съм с малкия 14квт Бош. По-точно си чакам реда за инсталация,бойлера Бош ако го вземеш с промоцията може да го продадеш.
Аз си взех новия модел на Tesy Modeco 100 литра с 35мм изолация пак е с 18,5квт серпентина, която според мен е по добрия избор от Бош-а.
Цитат:
rhadjinikolov
Ами щом от 2 години започнал да работи с Уникал, значи не е помирисвал Condens 2500, който дойде преди 2 години:)
Е, може да го е казал (за двете години работа с Unical) за да затвърди качествата му, но фирмата е от бая години на пазара (повече от 15). То е ясно, че котела ще работи, идеята за въпроса ми беше дали някой от изброените уреди има ясно изразени по-добри възможности, но както виждам няма да получа отговор! Все пак благодаря.
Здравейте, от няколко дни има проблем със стайния пограматор на котела ми BAXI - LUNA3 COMFORT 24.
Може ли да се ремонтира или е за смяна.
Копчетата на самия програматор зацепват и не изпълнява никакви команди, дали проблема е в програматора или някаква платка в самия котел ( изписва грешка 35.0 HW SP)
Стайния програматор струва 400 лв. заслужава ли си подмяната? Котела е на 9 години или вече котела е за смяна.
Благодаря предварително.
Здравейте, Свършили се стайните бежични програматори от HONEYWELL интересува ме модела CM 737 брандираният VIESSMANN. Къде може да се намери в БГ?
- - - - - - - - - -
Или дайте нещо друго по OPEN TERM да работи на добра цена. Навсякъде има в момента от скъпите кръглите.
Би ли споделил някой с котел Condens 2500W WBC 14-1(2-14кВ) DE 23 едноконтурен, за нивото на шум. Как се чува, шумен ли е, защото е с най-високото ниво на шум по каталог?
Аз съм с такъв Бош. Шума е близък до този на аспиратор на първа степен и не е дразнещ. Ако при теб е в дневна, можеш да го ,,облечеш,, в шкафче и изобщо няма да се чува.
Аспиратора трябва да ти е много висок клас, 800лв нагоре, за да не се чува много. Цитат:
ydraganov
Аз съм с такъв Бош. Шума е близък до този на аспиратор на първа степен и не е дразнещ. Ако при теб е в дневна, можеш да го ,,облечеш,, в шкафче и изобщо няма да се чува.
Тези управления на SALUS дали има подходящи за VIESSMANN газов котел.
Като нов потребите на газ, наблюдавам разхода ежедневно ; За последните 24 часа имам разход 10м/куб ,което ми се струва много за сезона.Отделения конденз е 5 литра, подържана температура 20 градуса нощна 18гр. ,зададена температура на котела 62 градуса температура на връщаща 44градуса/измервам с термометър на мултицет/ , термостата е в кухня 10 кв.м където радиатора е 22/600/1200,
добра изолация и пвц дограма двоен стъклопакет.
Моля за мнения и съвети за намаляване на разхода.
Котела е Виктрикс 3-20 кв. с бойлер за бгв.
Лоша работа - 10м3/ден. От кога е пуснат котела да работи?
Цитат:
lukas51
Като нов потребите на газ, наблюдавам разхода ежедневно ; За последните 24 часа имам разход 10м/куб ,което ми се струва много за сезона.
Хич не звучи добре освен ако не е нещо като 400м2 или не си държиш прозорците в кухнята отворени.
При мен за добре изолиран етаж от къща 130м2 и вода 600л на ден заминават 10м3 газ при средна външна Т от НУЛА градуса а в момента сме далеч от подобни температури.
Това че е връщащите градуси са ниски и нивата на конденз говорят че радиаторите добре усвояват енергията която котела набива. Освен днес да ти е първия ден в който пускаш и къщата да има нужда от темпериране на стени подови и тавански плочи. Топлото заминава някъде и трябва да разбереш къде или котела нещо не е настроен и газовата му смес не гори ефективно.
Котела е пуснат днес след пауза от 12 дни , надявям се ,че след като се темперира къщата ще се оправят нещата.
През деня отварям прозорците по 10мин 3-4 пъти/пушач съм/ през нощта от 22 до 8 е на 18 гр.,котела не се включва.
Конденза не е ли малко за времето през кото котела работи ?