Резултати от 1 до 5 от общо 5

Viessmann OpenTherm Honeywell въпрос?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    77
    #1

    Viessmann OpenTherm Honeywell въпрос?

    Здравейте,
    имам следното питане:
    -Газов котел Viessmann Vitodens 100W 26Kw,който е свързан със стаен OpenTherm термостат с Wi-Fi управление Honeywell Y87RF2008.
    Съседи ме посъветваха да намаля температурата на котелната вода до 60гр. с цел икономия,и в последствие като се замисли това може би е правилния вариант,защото температурата на кондензация доколкото съм запознат е от 50-55гр,а при мен котела работи на около 80гр.
    При опит да намаля температурата от менюто на котела то е НЕактивно и си стои на 80гр.
    -Обадих се във Viessmann и от техническия отдел ми обясниха,че този термостат с OpenTherm става "водещ" и корекций по котела са невъзможни,като ме посъветва да намаля мощността на горелката на 40%,което донякъде ще компенсира температурата на водата.(тази операция я изпълних през менюто но котела отново си двига темпретура над 60гр.?Като по този начин котела не влиза в кондензен режим,а работи като обикновен такъв?
    Питането е,някой имал ли е подобен проблем,правилно ли е да коригирам мощността на горелката или да отавя OpenTherm-a да си върши "работата",какво ще изгубя/спечеля с намаляване на мощността на горелката?

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Мнения
    35
    #2

    Отговор: Viessmann OpenTherm Honeywell въпрос?

    Здравейте,
    А тези от VIESSMANN казаха ли ти, че може да има проблем с безжичната връзка с термоуправлението по протокола OpenTherm. Аз съм със термоуправление CM 737 на Honeywell брандирано с надпис VIESSMANN жично работи по OpenTherm и такъв проблем няма.Миналата година когато монтирах котела ми препоръчаха да е жично термоуправление понеже имали проблем с безжичните управления.Много ме съмнява да са се променили нещата.Тогава го имаше в каталога на VIESSMANN. При теб термоуправлението не работи в модулиращ режим, а е ON/OFF.При мен горелката си увеличава мощността до достигане на желата температура на стаята където е управлението и след това си сваля до 20%, работи на продължително на 45 градуса рядко се самоизключва. С алуминиеви радиатори и лира без термоглави, 100 кв.м. апартамент частично саниран.

    - - - - - - - - - -

    Термоуправлението го купих от BGTherm.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    77
    #3

    Отговор: Viessmann OpenTherm Honeywell въпрос?

    Здравей,
    благодаря за бързия отоговор-това не се бях замислял!
    Найстина може термостата да е OpenTherm,но да работи в ON/OFF режим.(Звънях в Honeywell България,но там и никакъв адекватен отговор-разочарован съм).
    Може ли да провериш при теб,дали ръчно през менюто може да коригираш температурата на водата?

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Мнения
    35
    #4

    Отговор: Viessmann OpenTherm Honeywell въпрос?

    Питай тези от VIESSMANN дали все още го има този проблем с безжичната комуникация по OpenTherm. На това термоуправление задаваш само температурата на въздуха в стаята където е. Има четири времеви зони за корекция на температурата. На самият котел се определя максималната температура за отопление и БГВ иначе от термоуправлението не може да се коригира температурата на водата.При натискане на определен бутон на термоуправлението показва температурата на водата която се показва на дисплеят на котела. Смени го за жично и ще се променят нещата. И Аз исках безжично, но ми казаха за този проблем не модулира спрямо температурата на въздуха в стаята. Предполагам много добро термоуправление е NEST на Google, но не става котела работи на висока температура прегрява и изключва често. Nest също поддържа OpenTherm.

    - - - - - - - - - -

    VIESSMANN са прави затова, че термоуправлението управлява котела защото на моят котел е зададена максимална температура до 65 градуса и забелязах, че при преодоляване на два градуса горелката дигна повече от 70 градуса на водата за да догони температурната разлика.
    Този пост е редактиран от ivan72; 15-01-19 в 19:14.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    77
    #5

    Отговор: Viessmann OpenTherm Honeywell въпрос?

    Днес се чух с Viessmann по повод,работи ли безжична комумикация по OpenTherm.Техния отговор беше,че няма никакъв проблем при безжичната комуникация,с който и да е от ОpenTherm безжичните термостати.
    Единсвеното,което може да възникне като проблем,е че може да се изгуби връзка поради голямо разтояние м/у стаен термостат и приемник.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 18-12-18, 20:08
  2. Проблем с газов котел vitopend100-W на viessmann
    От kevin3 във форум Отопление
    Отговори: 13
    Последно: 01-12-15, 13:40
  3. Газов котел Viessmann Vitopend
    От BabyGirl във форум Отопление
    Отговори: 11
    Последно: 02-02-12, 19:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе